promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Drog miatt bukott el a Bayern egykori csillaga
Borítókép:  sportingnews.com
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A perui válogatott és a brazil Internacional csatára, Paolo Guerrero pozitív tesztet adott egy 2017-es doppingvizsgálaton. A FIFA elmeszelte a kokainfogyasztás miatt, de bíróságról bíróságra járt, s végül nemhogy törölték, súlyosították az ellene hozott ítéletet.

Paolo Guerrerót, a perui válogatott csatárát végül 14 hónapra fogják eltiltani, írja a foxsport.com, pedig volt rá esély, hogy teljesen megússza a büntetést.

A támadó a Bayern Münchenben két év alatt 44 mérkőzést játszott, ezeken 13 gólt szerzett, s 2005-ben és 2006-ban is bajnok lett a bajorokkal. Jelenleg a brazil Internacional játékosa. 2017 októberében az Argentína elleni világbajnoki selejtező után adott pozitív mintát a doppingvizsgálaton. Az ellenőrzés kokainszármazékot mutatott ki. Guerrero azzal védekezett, hogy valamilyen teában lehetett benne a tiltólistás szer, melyet megivott.

A FIFA először hat hónapos eltiltást szabott ki, a 35 éves futballista azonban a Sportdöntőbíróságra vitte az ügyet, ahol a bírói testület 14 hónapra terjesztette ki a büntetést. A perui ezután fordult a svájci szövetségi bírósághoz, s ennek köszönhetően játszhatott a világbajnokságon a válogatottban, hiszen a per folyamatban volt, nem volt ellene jogerős ítélet.

Csütörtökön azonban minden kiskapu bezárult előtte, a svájciak helyben hagyták a Sportdöntőbíróság döntését. Ezenfelül több bíróságnak összesen 15 ezer dollárnyi perköltséget köteles kifizetni.

A legnevesebb labdarúgó, akit kokainfogyasztáson értek, s emiatt súlyos eltiltást szabtak ki rá, a román válogatott Adrian Mutu volt, itt írtunk róla. A játékos később bevallotta, depressziója, kokainfüggősége labdarúgó pályafutásában és családi életében is súlyos törést okozott.

Az angol Robbie Fowler nyílt titokként kezelte a kokain szeretetét, és inkább poént csinált belőle, íme a bizonyíték:

(Fotó: w1nnersclub.com)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás