promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kérdőjelek sorakoznak Solskjaer manchesteri szerződése körül
Borítókép:  dailyactive.info
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ole Gunnar Solskjaer egy közelmúltban felvett podcast adásban ködösen fogalmazott azzal kapcsolatban, hogy milyen dokumentum alapján kellene visszatérnie norvég klubjához. A Molde ügyvezetője viszont állítja, hogy decemberben szerződést hosszabbítottak vele és csak beugrott a United kispadjára a „Babaarcú gyilkos”.

Ole Gunnar Solskjaer nem csupán megkönnyebülést hozott a Manchester United szurkolóinak körében, de nem várt sikert ért el a csapat menedzsereként. Első hat meccsét megnyerte, ilyet előtte ManU-tréner még nem tett, ahogy olyat sem, hogy zsinórban tíz idegenbeli összecsapást győzelemmel pipáljon ki. A klubbal játékosként Bajnokok Ligáját nyerő norvégot már kinevezése előtt szívükbe zártak a drukkerek, s miután 15 eddigi Premier League és FA-Kupa meccsét veretlenül (13 győzelem, 2 döntetlen) hozta le a csapattal, legszívesebben röghöz kötnék Manchesterben.

A helyzet azonban nem ilyen egyszerű, hisz a United gyakorlatilag kölcsönvette őt a Moldétól, melynek papíron most is a vezetőedzője. Vagy mégsem?

„Nem tudom pontosan, hogy megy ez. Szerintem a szerződésem lejárt a Moldéval, és most a Manchester alkalmazásában állok. Azt hiszem, hogy a Moldéval új szerződést kell kötnünk. Nyárig vagyok itt, s megpróbálom elvégezni életem legjobb munkáját”

– magyarázta a norvég edző a Fotballklubben podcast adásában.

A Molde ügyvezetője, Oystein Neerland a múlt héten azt nyilatkozta, hogy Solskjaernak májusig, a PL-szezon végéig tart a megbízatása a Unitednél, ezután vissza kell térnie eredeti munkaadójához.

„2018 decemberében egy három évre szóló megállapodást kötöttünk Ole Gunnar Solskjaerral. A United ezután hívta el megbízott menedzserként, s a munkája nyárig tart ott. Ole Gunnar most a United alkalmazottja, és azt tervezi, hogy az idény végével visszatér a Moldéhoz”

– fogalmazott reménykedve Neerland.

Látni kellene mindkét szerződést, s persze jogi ismeretek is kellenének ahhoz, hogy közelebb kerüljünk az igazsághoz. A United egyik neve eltitkolását kérő magas beosztású alkalmazottja azt mondta, hogy edzőknek nem lehet egyszerre több élő szerződésük. Ez Solskjear szavait támasztja alá, tehát vélhetően szóbeli ígéretet tehetett, hogy folytatja, s ha visszatérne Norvégiába – akár a korábbiakkal azonos feltételekkel bírót –, akkor új szerződést kellene kötnie. Az igazán nagy kérdés, hogy egy ilyen diadalmenet után hagyják-e visszatérni?

A Machester 0-2-as hátrányból várja a PSG elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő párizsi visszavágóját, melyet szerda este játszanak.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás