promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Csak a szokásos: szenzációs második félidőt produkált a Telekom Veszprém
Borítókép:  Forrás: Facebook
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Veszprém 36-35-re győzött a lengyel Kielce otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 14., utolsó fordulójában, szombaton, ezzel megőrizte második helyét.

A vendégeknek a csoport második helyének megtartása, a hazaiaknak pedig a negyedik hely megszerzése miatt volt fontos a találkozó. A Kielce keretéből sérülés miatt hiányzott Alex Dujshebaev, Daniel Dujshebaev, illetve a csapatkapitány Michal Jurecki, a veszprémieknél pedig a balátlövő Jamali Iman, illetve a dán beálló René Toft Hansen nem játszhatott.

Nagy László és a francia Kentin Mahé vezérletével remekül kezdett a vendégcsapat (3-6), amelynek elsősorban a támadójátéka működött jól. Mikler Roland védései ellenére a lengyelek egyenlítettek, és egy 5-1-es sorozat végén a 21. percben már két góllal vezettek (14-12). Momir Ilic hibáit kihasználva a Kielce növelte a különbséget, ezért David Davis vezetőedző időt kért, de csapatának védekezése továbbra sem állt össze, és a szünetig 21 gólt dobtak a hazaiak.

A második félidőre becserélt Sterbik Árpád bravúros védésekkel mutatkozott be, de társai a labdaeladások miatt eleinte nem tudtak egyenlíteni. A 43. percben volt újra egyenlő az állás, ám a – nyártól már Veszprémben játszó – szerb kapus, Vladimir Cupara nagy védéseinek köszönhetően a vezetést ekkor még nem tudták átvenni a vendégek.

A magyar csapat egy 5-0-s sorozattal háromgólos előnyre tett szert, miután hatékonyabbá vált a védekezése, Sterbik pedig továbbra is remekelt a háló előtt. A hajrá ennek ellenére izgalmasan alakult, a Kielce egyenlített, de Manuel Strlek gólja eldöntötte a rangadót.

A lengyel csapat legeredményesebb játékosa a szlovén Blaz Janc volt hét találattal.

A két együttes 11. alkalommal találkozott a BL-ben, a mérleg a Veszprém szempontjából két döntetlen, egy vereség, és immár nyolc győzelem.

A veszprémiek sorozatban hetedik meccsüket nyerték meg a BL-ben, és tíz győzelemmel, illetve négy vereséggel zárták a csoportkört. A rájátszás első körében, a negyeddöntőbe jutásért az alsó ágról érkező portugál Sporting CP lesz az ellenfelük.

A második helyezés egyben azt is jelenti, hogy a két magyar csapat biztosan elkerüli egymást a negyeddöntőben, ha a Veszprém és a Szeged is eljut odáig.

A szombati játéknapon az is eldőlt, hogy a címvédő francia Montpellier HB nem jutott tovább a csoportból.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás