promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hetet egy csapásra: a Ferencváros kiütötte a DVTK-t
Borítókép:  Forrás: Facebook
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Összefoglaltuk, hogy mi történt a labdarúgó OTP Bank Liga szombati fordulójában.

Az első félidőben az Újpest mezőnyfölényben játszott, de a vendégek kapujára nem jelentett komoly veszélyt. Az MTK a védekezésre koncentrált, ennek érdekében visszazárt a térfelére, a felvonás legnagyobb helyzetét ettől függetlenül a vendégcsapat hagyta ki, amikor a 21. percben Torghelle ziccerét Pajovic védte.

A szünet után nagyobb sebességi fokozatra kapcsolt az Újpest, de hiába birtokolta és járatta többet a labdát, Kicsaknak kevés dolga akadt. A 64. percben a támadójáték frissítése érdekében kettőt cseréltek a hazaiak. Egyikük, a nigériai Solomon – aki most mutatkozott be az NB I-ben – egy perc alatt kétszer veszélyeztette a kaput, utóbb ziccerből leadott közeli lövését Kicsak lábbal bravúrosan mentette. A hajrához közeledve elfogyott a hazaiak lendülete, így az MTK kapuja és a döntetlen akkor már nem forgott veszélyben.

Az Újpest immár kilenc forduló óta veretlen a bajnokságban, az MTK-t viszont egyszer sem tudta legyőzni a szezonban: az őszi idényben kétszer kikapott tőle. Az Újpest az MTK ellen a legutóbbi 11 tétmeccséből csak egyet tudott megnyerni, azóta öt vereség mellett ötödször ért el döntetlent.

Újpest FC – MTK Budapest 0-0

Budapest Honvéd – Szombathelyi Haladás

Az első negyvenöt percben a kispestiek akarata érvényesült, szinte végig nyomás alatt tartották ellenfelüket, mégis a „semmiből” a Haladás szerzett vezetést.

A fordulást követően gyorsan egyenlített a Honvéd Holender Filip szezonbeli tizedik bajnoki góljával. Supka Attila együttese továbbra is nagy fölényben futballozott, azonban az első félidő forgatókönyve ismételte önmagát, a vendégek egy szabadrúgásból újra előnybe kerültek.

A Honvéd hiába támadott az egyenlítésért, Ivanov a 89. percben megadta „a kegyelemdöfést”.

Horváth Ferenc együttese ezt megelőzően legutóbb a 14. fordulóban, november 10-én a Ferencvárost győzte le, s azóta – mostanáig – csupán két pontot gyűjtött.

Budapest Honvéd – Szombathelyi Haladás 1-3 (0-1)

MOL Vidi FC – Kisvárda Master Good

Majdnem öngóllal kezdődött a mérkőzés: jobboldali beadást követően Ene csúsztatása nyomán a labda a kapufára hullott az első percben. Ezután kiegyenlített játék folyt a pályán sok szabálytalansággal, majd a Vidi fölénybe került és többször veszélyt teremtett a Kisvárda kapuja előtt, elsősorban beadásokkal. Komoly helyzetig azonban nem jutott, az ellenfélnek viszont kialakított egyet: Hadzic rosszul fejelte hazafelé a labdát, Ilic lecsapott rá, kapura húzott és éles szögből kilőtte a jobb alsó sarkot.

A szünetig hátralévő negyedórában nagyobb lendülettel futballozott a Vidi, gyakran került a vendégek tizenhatosán belülre, de a lövések előtt a kisvárdaiak rendre tisztáztak, vagy ha nem, gyenge volt a próbálkozás.

A szünet után beszorította ellenfelét a Vidi, de továbbra is szervezetten védekezett a Kisvárda. Mégis gólt kapott szűk negyedóra elteltével, mert Huszti baloldali beadása után Kovács szépen vette le a labdát, majd a hosszú sarokba lőtt.

Az egyenlítést követően visszavett valamelyest a tempóból fehérvári csapat, ezzel együtt a csereként beállt Hodzic jóvoltából fordított. A folytatásban átengedték a területet a hazaiak a Kisvárdának és kontratámadásokból igyekeztek veszélyeztetni.

A Vidi saját közönsége előtt kétszer legyőzte a Kisvárdát, idegenben pedig döntetlent játszott vele.  A vendégcsapat előzőleg sorozatban hét mérkőzésen nem kapott ki.

MOL Vidi FC – Kisvárda Master Good 2-1 (0-1)

Mezőkövesd Zsóry FC – Paksi FC

Az első félórában főként a védekezésre koncentráltak a csapatok, így kevés helyzet alakult ki, a paksi kapusnak egyszer kellett nagyot védenie. A sok szabálytalanságot jelzi, hogy a játékvezető négy sárga lapot is kiosztott.

A szünet után valamelyest élénkült az iram, majd 11-esből megszerezték a vezetést a hazaiak.

A hátralévő időben mindkét kapu előtt voltak lehetőségek, aztán a hajrában egy védelmi hibát követően a Mezőkövesd bebiztosította sikerét.

A Paks így már nem veretlen a tavaszi szezonban, a Kövesd pedig december 1. óta először nem kapott gólt.

Mezőkövesd Zsóry FC – Paksi FC 2-0 (0-0)

Puskás Akadémia – Debreceni VSC

Kiegyenlített küzdelmet és több gólhelyzetet is hozott az első félidő, amelynek nagyobb részében a hazaiak futballoztak veszélyesebben. A góltól mindkét oldalon a kapusok mentették meg csapatukat, Hegedűs és Nagy is mutatott be bravúros védést az első játékrészben. A Debrecen inkább a félidő második felében volt aktívabb.

Fordulás után nagyon hamar tizenegyeshez jutott a Puskás Akadémia, Knezevic pedig élt a lehetőséggel, így aztán a vendégeknek kellett futniuk az eredmény után.

A DVSC próbálkozott, de helyzeteiből egyet sem tudott gólra váltani, a hajrában pedig Knezevic második góljával eldőlt a mérkőzés.

A hazaiak sorozatban három vereség után győztek újra, míg a DVSC egymást követően harmadszor kapott ki idegenben.

Puskás Akadémia – Debreceni VSC 2-0 (0-0)

Ferencváros – Diósgyőri VTK

A Ferencváros azonnal magához ragadta a kezdeményezést, de hiába dolgozott ki helyzeteket, a vezetést csak a 27. percben szerezte meg Gorriaran révén.

A DVTK elsősorban a védekezésre koncentrált, viszont bátran indult kontrára, Prosser előtt két lehetőség is adódott. A hazaiak a 32. percben büntetőből növelték előnyüket – Varga Roland volt az ítéletvégrehajtó –, amivel sikerült megtörniük az addig lelkes diósgyőrieket, akik a szünetben már háromgólos hátrányban voltak.

A házigazdák a második félidő elején két perc alatt két gólt értek el: előbb Varga, majd Szignyevics szerezte meg fejjel második találatát. A Ferencváros lendülete tovább tartott, a 67. percben pedig létszámfölénybe is került: Karan buktatta a legmozgékonyabb hazai játékost, Petrjakot. A végjátékban a csereként pályára lépő Lanzafame is duplázott, végképp gólzáporossá téve a hazai sikert.

A Ferencváros sorozatban negyedszer győzte le a diósgyőrieket – harmadik alkalommal otthon –, ezeken a találkozókon a gólkülönbsége 19-2. A DVTK-t az egy héttel ezelőtti, 5-0-s újpesti vereség után ismét padlóra küldték.

A ferencvárosi együttes pályaválasztóként immár 32 találkozó óta nem kapott ki a bajnokságban.

Ferencváros – Diósgyőri VTK 7-0 (3-0)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás