Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Messi a legjobban cselező játékos, Ronaldo fasorban sincs

Messi a legjobban cselező játékos, Ronaldo fasorban sincs

Sport & Szabadidő

Messi a legjobban cselező játékos, Ronaldo fasorban sincs

Sport & Szabadidő

Promotions 14:45

A Nemzetközi Sporttudományi Központ legutóbbi felmérésében az európai élbajnokságokban szereplő játékosok cselezési hatékonyságát vizsgálta. Cristiano Ronaldo nincs ott a legjobb ötvenben. 

A Nemzetközi Sporttudományi Központ legutóbbi felmérésében az európai élbajnokságokban szereplő játékosok cselezési hatékonyságát vizsgálta. A statisztikákkal foglalkozó cég, az Opta adataira alapozott felmérése néhány érdekességre rámutat. 

A lista második helyén például egy, a köztudatban kevesebbet emlegett személy, a francia első osztályban szereplő Nice labarúgója, Allan Saint-Maximin áll. A középcsatárként és szélső támadóként is használható játékos 19,8 perceként hajt végre egy sikeres cselt. Az első helyen talán annyira nem meglepő módon Lionel Messi áll, az argentin válogatott ideje 19,2 perc.

A harmadik a Chelseatől nyáron valószínűleg a Real Madridhoz távozó Eden Hazard szerepel. A belga focistával kapcsolatban érdemes jelezni, azok közül, akik legalább 100 csellel próbálkoztak, ő rendelkezik a legmagasabb hatékonysági rátával: 100 cselből 73-at sikeresen hajt végre. Rajta kívül hárman vannak még 70 százalék felett: Naïm Sliti, Marcus Thuram és Éver Banega.

S, hogy hol van ebben a rangsorban Cristiano Ronaldo? Sehol, a portugál játékos nincs ott a legjobb ötvenben. 

Borítókép: YouTube