promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Messi a legjobban cselező játékos, Ronaldo fasorban sincs
Borítókép:  YouTube
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Nemzetközi Sporttudományi Központ legutóbbi felmérésében az európai élbajnokságokban szereplő játékosok cselezési hatékonyságát vizsgálta. Cristiano Ronaldo nincs ott a legjobb ötvenben. 

A Nemzetközi Sporttudományi Központ legutóbbi felmérésében az európai élbajnokságokban szereplő játékosok cselezési hatékonyságát vizsgálta. A statisztikákkal foglalkozó cég, az Opta adataira alapozott felmérése néhány érdekességre rámutat. 

A lista második helyén például egy, a köztudatban kevesebbet emlegett személy, a francia első osztályban szereplő Nice labarúgója, Allan Saint-Maximin áll. A középcsatárként és szélső támadóként is használható játékos 19,8 perceként hajt végre egy sikeres cselt. Az első helyen talán annyira nem meglepő módon Lionel Messi áll, az argentin válogatott ideje 19,2 perc.

A harmadik a Chelseatől nyáron valószínűleg a Real Madridhoz távozó Eden Hazard szerepel. A belga focistával kapcsolatban érdemes jelezni, azok közül, akik legalább 100 csellel próbálkoztak, ő rendelkezik a legmagasabb hatékonysági rátával: 100 cselből 73-at sikeresen hajt végre. Rajta kívül hárman vannak még 70 százalék felett: Naïm Sliti, Marcus Thuram és Éver Banega.

S, hogy hol van ebben a rangsorban Cristiano Ronaldo? Sehol, a portugál játékos nincs ott a legjobb ötvenben. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás