promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Anthony Joshua életében először Amerikában bokszol
Borítókép:  Joshua (balra) és Miller már hangol a júniusi összecsapásra. Forrás: sportingnews.com
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ahogy kihirdették a Joshua-Miller nehézsúlyú vb-meccset, a két fél már meg is kezdte a pszichológiai hadviselést. Joshua életében először fog Anglián kívül mérkőzni, Milleré az abszolút hazai pálya New Yorkban.

Amire eddig még nem volt példa, most lesz: Anthony Joshua kiteszi a lábát Angliából, már ami a fellépéseit illeti. A WBA, IBF, IBO, WBO nehézsúlyú világbajnoki öveit birtokló ökölvívó június 1-jén a New York-i Madison Square Gardenben fog összecsapni Jarrell Millerrel.

Joshua a Fighthype-on tette közzé a hírt egy rövid videón: 

Szeretnék ebben a kultúrában is elmerülni

– nyilatkozta a Foxsportsnak Joshua, amivel arra utalt, hogy soha nem bokszolt még az Egyesült Államokban. A „kirándulásnak” természetesen pénzügyi természetű oka van, ahogy a profi bokszban szinte mindennek: Joshua és csapata szeretné globálisan növelni a sportoló népszerűségét. Az ökölvívó eddigi 22 mérkőzését mind Nagy-Britanniában vívta, mindet megnyerte, huszonegyet kiütéssel.

AJ igazi oroszlánbarlangot varázsolt Nagy-Britanniából, azt tervezzük, hogy ezt az energiát magunkkal visszük New Yorkba

– mondta Joshua promótere, Eddie Hearn. Ha picit is ismerkedett már a meccs körülményeivel, azt valószínűleg ő is tudja, hogy Jarrell Miller New York-i születésű, szóval hozhatja otthonról az energiát Joshua, a 20 ezer szurkoló a lelátón nem fog osztozni vele. Inkább őt osztják majd.

Joshua nem csak a televíziós jogdíjakból hoz irgalmatlan mennyiségű pénzt, de a helyszínen is tömegek kíváncsiak rá. Legutóbbi öt mérkőzése 400 ezer nézőt vonzott. A 2017 áprilisi, Vlagyimir Klicsko elleni összecsapását 90 ezer látta élőben a Wembleyben.

Miller Josuához hasonlóan egyelőre veretlen, 24 mérkőzéséből huszonhármat megnyert, egy döntetlenje van.

AJ óriási hibát követ el, hogy kiáll ellenem a saját játszóteremen. Ki akar lépni az amerikai színpadra, de ezzel csak egy dolgot ér el: saját kezűleg fogja elhozni nekem az öveket

– kelti a feszültséget a megszokott módon Miller, aki abszolút visszafogottan reagált a Joshua elleni meccs hírére. Na jó, nem...

Ez a profiboksz velejárója, az lenne a furcsa, ha hetente nem köpködnének valami visszataszítót a másikra. Joshua pillanatnyilag ennyit tartott fontosnak elmondani:

Várom, hogy kiálljak e nagyszerű bokszoló ellen, aki egyben nagydumás is. Remek meccs lesz, de nem fogok neki esélyt hagyni. Terveim szerint a saját stílusommal fogom lefegyverezni, ahogy ezt másokkal is megtettem már.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás