promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Látványos akciógólokat hozott az Ajax és a Real Madrid csatája
Borítókép:  Evening Standard
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A BL-nyolcaddöntőn a videóbírónak is fontos szerep jutott, nézze meg a videót! Courtois kapus egy nagy baki után hálát adhat a technikának. Benzema gyönyörű találatát még egalizálta az Ajax, Asensióét viszont csak majdnem, így győzött idegenben a Real Madrid.

Bár az európai futball két óriása az Ajax és a Real Madrid, mivel a fénykoruk, pontosabban a fénykoraik nem igazán estek eddig egybe. Számunkra az utóbbi évtizedekből a legemlékezetesebb találkozásuk ezért az 1995-96-os sorozatban volt, mégpedig a csoportkörben. És azért emlékezhetünk erre negyed századdal később is,

mert a Ferenváros is ebbe a csoportba került.

Akkoriban a csoportkör a legjobb tizenhatot jelentette, az Ajax volt a címvédő és oda-vissza megverte e Realt. Veretlenül nyerte a csoportot, hogy aztán ismét a döntőig meneteljen. 

Ilyen magasságokban az Ajax azóta sem járt, most a Real a címvédő, pontosabban mostanában a Real szokott lenni a címvédő, hiszen az elmúlt három BL-t megnyerte. A mostani nyolcaddöntőre viszont egy igencsak feszálló ágban lévő Ajax készült ellene, és jól felkészült. 

Az első húsz perc után egyre inkább a holland házigazda vette a kezébe az irányítást, előbb kapufáig, majd gólig is eljutott, más kérdés, hogy így is maradt a 0-0. Fél óra után Tadics találta telibe tizenöt méterről a keresztlécet,

Courtois-nak nem sok köze volt hozzá, annál inkább egy fejesgólhoz. 

Miután a belga kapus megfogott egy ziccert, fatális hibát követett el. De Ligt nem túl veszélyes fejese után kiejtette a kezéből a labdát, Tagliafico pedig befejelte. Az ünneplés után videóbírózás hangolta le az amszterdami közönséget, úgy meg aztán pláne, hogy nem adták meg a gólt. Mégpedig a kapus akadályozásáért a második fejesnél.  

  

A második félidőben rendezte a sorait a Real, ennek előbb egy nagy helyzet lett a következménye, majd egy gyönyörű gól. A helyzet is, a gól is Benzema nevéhez fűződik. Előbb Modric és Carvajal készített neki elő, majd Vinícius Junior. Utóbbi egy óra után szólózott nagyot, majd ziccert teremtett francia társának, ő pedig okosan visszalőtte a labdát jobbal a jobb felsőbe. Benzema statisztikája egyre fényesebb az Ajax ellen:

ez a hatodik BL-meccse a holland csapat ellen, és mindig volt gólja vagy gólpassza. A mostanival négy gólnál és négy gólpassznál jár.  

Negyed óra múlva, a 75. percben egalizált az Ajax, egy legalább ilyen szép, szintén baloldali támadás után. A középre adást követően a nagy lendülettel érkező Zije laposan eltette a labdát Courtois alatt. 

Ez a formás akciógólok meccse lett, hiszen a 87. percben Asensio döntötte el a nyolcaddöntő első meccsét. Carvajal látványos jobb oldali beadását pofozta a kapuba. Dolberg a hosszabbítás utolsó percében egyenlíthetett volna, de hatalmas helyzetben elcsúszott. Maradt az 1-2. 

Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő, 1. mérkőzések: 
Ajax-Real Madrid 1-2
Gólszerzők: Zijes (75.), illetve  Benzema (60.), Asensio (87.)

Tottenham-Borussia Dortmund 3-0
Gólszerzők: Son (47.), Vertonghen (83.), Llorente (86.) 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás