promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ide Neymar se kellett: tündökölt az Old Traffordon a PSG
Borítókép:  Twitter/OptaJoe
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Paris Saint-Germain az első francia csapat, mely nemzetközi kupamérkőzésen, ezúttal a Bajnokok Ligájában le tudta győzni hazai pályán a Manchester Unitedet. A nyolcaddöntő odavágóján két sztárcsatára, Cavani és Neymar nélkül nyert a PSG, míg Paul Pogbát kiállították. 

A Manchester United a PSG elleni keddi Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő odavágója előtt 14-szer csapott össze francia klubokkal a különböző európai kupákban, és soha nem kapott ki. Az Old Trafford valódi oroszlánbarlangként működött a franciák ellen eddig: tíz mérkőzésből nyolcszor az MU győzött két iksz mellett.

Úgyszintén érdekes statisztikának tűnt, hogy a United hazai pályáján az idei BL-szezonban összesen két gól esett – ennél kevesebb gólt egyetlen nézősereg sem látott a sorozatban. Viszont egy olyan csapatot láttak vendégül ezúttal a Vörös Ördögök, mely 17 találattal keserítette ellenfeleit a lejátszott hat BL-mérkőzésen. Rögtön tegyük is hozzá, a manchesteriek gólínsége a Mourinho-örökség része. Amióta Ole Gunnar Solskjaer átvette a csapatot, tizenegy mérkőzésen 10 győzelemnél, 1 döntetlennél, 28 lőtt és 7 kapott gólnál tart.

A PSG Cavani, Neymar, Rabiot, Meuinier, tehát kulcsemberek sora nélkül volt kénytelen kiállni, ami abszolút meglátszott a játékán. Azért az nem ugyanaz, amikor Draxler beindul a szélen, mintha Neymar csinálja. Kimpembe sem igazán találta a ritmust, tíz perc alatt összeszedett egy sárgát taktikai szabálytalanság miatt, majd úgy tört be mellette Pogba a tizenhatoson belülre, mint annak a rendje.

Az MU magasan feltolt védekezéssel kezdett, s sorra szerezte a labdákat az ellenfél védekezőharmadán belül. Más kérdés, hogy ordító helyzeteket így sem tudott kialakítani. Volt, hogy Gianluigi Buffonnak köszönhetően, aki elit brigádhoz csatlakozott. Ő lett a negyedik játékos, aki 41 évesen pályára lépett a BL-ben, Marco Ballotta, Mark Schwarzer and Alexander Sovkovszkij előzte. Marcus Rashford két és fél hónapra rá született meg, hogy az olasz 97-ben bemutatkozott a BL-ben.

Thomas Tuchel a 28. percben foghatta először igazán a fejét: Draxler simításával léphetett ki Mbappé, s lőtt az oldalhálóba közvetlen közelről. Nem sokra rá Di Maria lőtt kis híján lesgólt, majd Ashley Young úgy tette ki a pályáról, hogy a nézőket a gyepszőnyegtől elválasztó kerítés fogta meg. Lett is belőle lökdösődés, kakaskodás. Ha Neymarral csinálja meg ugyanezt Young, fél órát biztosan áll a játék, és zsebkendőre is szükség lett volna.

Mindez azért fért bele a tudósításba, mert alig forogtak veszélyben a kapuk. Alexis Sánchez végül nem a sérültnek tűnő Martial, hanem a valóban le is sántuló Jesse Lingard helyére érkezett, majd 15 másodpercre rá lefújta a félidőt Daniele Orsato játékvezető. A legjobb teljesítményt a kapu mögött megtörhetetlen PSG-tábor nyújtotta: folyamatosan, hangosan szurkoltak.

Öt sárga, hat kapura lövés, ebből egy találta el a kaput: íme az első 45 perc rezüméje. Délen, Itália fővárosában még eddig sem jutott a Roma és a Porto, mindössze négy kapuralövést jegyeztek fel, ebből legalább három tényleg el is találta a kaput.

Martial nem jött ki végül az öltözőből (csak a cserepadra), Mata érkezett. Mbappé próbálkozását még nagy nyújtózkodás közepette hárította De Gea, Kimpembére viszont senki sem figyelt a szögletnél, s a kíméletlen védő a léc alá belsőzött.

A volt MU-s Di Maria akkorákat Fuck off-olt a közönségnek a gólöröm közepette, hogy el kellett onnan lökdösni. Innentől a hazai szurkolók legszívesebben kolumbiai nyakkendőt kötöttek volna neki, miközben rituálisan feldarabolják. Itt épp flakonokkal dobálják:

Kimpembe a PSG nyolcadik gólszerzője volt ebben a BL-idényben, ennyien egyetlen más csapatban sem tudtak eredményesek lenni.  

Dani Alves egy kipattanóból kevés híján megduplázta az előnyt, Tuchel alig hitte el. Nem kellett sokat várnia a megkönnyebüléssel. Három passzból lőttek újabb gólt a párizsiak, Di Maria tökéletes ütemben tette a középen érkező Mbappé elé a labdát, akinek Bailly és Lindelöf volt a díszkísérete.

Csak De Gea kapuson múlt, hogy öt percen belül nem 0-4 állt az eredményjelzőn, nagy védésekkel tartotta csapatát. 

Az egyre nagyobb fölényben talán a vendégek nagyobb tapasztalata is benne volt, hogy amíg a Paris Saint-Germain kezdő tizenegye 589, addig a Manchesteré 255 lejátszott BL-meccset összesített. 

A meccs utolsó perceire ironikusan szólva az MU megpróbálta eldönteni a párharcot: Paul Pogbát második sárgával kiszórtak, ezzel valóban minimálisra csökkentek az angol továbbjutási esélyek. A Vörös Ördögök végül egyetlen kaput eltaláló lövéssel zárták az összecsapást. 

Ole Gunnar Solskjaer első vereségét szenvedte el Manchesterben edzőként, ráadásul a Uniteddel először fordult elő, hogy hazai pályán egynél több góllal kapott ki európai kupameccsen. 

Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő, 1. mérkőzések: 
Manchester United-Paris Saint-Germain 0-2
Gólszerzők: Kimpembe (53.), Mbappé (60.)

Roma-Porto 2-1
Gólszerzők: Zaniolo (70., 76.) ill. Adrian (79.) 

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás