promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Két és félmilliárd: Tyson Fury teljes pénzdíját felajánlotta a rászorulóknak
Borítókép:  talksport.com
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Tartotta a szavát a brit óriás: a Deontay Wilder elleni meccséért kapott bevételét az utolsó centig drog és alkoholfüggőknek adja.

Nem tudom, hányan vették komolyan Tyson Fury ígéretét, melyet a Deontay Wilder elleni mérkőzése után tett az ír gyökerű bokszoló, de nem hiszem, hogy sokan lennének. A decemberi, döntetlennel véget ért összecsapás után Fury azt nyilatkozta, nem tudja, hogy mekkora bevétele lesz a meccsből, de jótékonysági célokra fogja fordítani. Nos, állta a szavát a manchesteri születésű óriás.

Fury egy Los Angeles-i tűzoltók számára megtartott eseményen szórakoztatta a közönséget, majd elárulta, hogy brit jótékonysági szervezeteknek fogja adományozni a decemberi meccs bevételét, melyből drog és alkoholproblémákkal küzdő embereknek fognak házakat építeni.

Az utolsó centet is odaadom, amit kerestem, de nem azért csinálom, hogy hátba veregessenek érte. Azért teszem, hogy segítsek, de nem várom el, hogy cserébe jótevőnek tartsanak, s lépten-nyomon dicsérgessenek

– vallotta az ökölvívó a talksport.com cikke szerint. Nem aprópénzről beszélünk: 2,5 millió fontot kapott a meccsért, a televíziós jogdíjakból pedig plusz 4,5 milliót. A 7 millió font átszámítva 2,54 milliárd forint, ebből azért fel lehet húzni néhány épületet a rászorulóknak.

Fury kifejezetten a függőknek, vagy korábbi függőknek szeretett volna segíteni, ugyanis évekkel ezelőtt maga is súlyos alkohol- és drogproglémákkal küzdött. Saját bevallása szerint még az öngyilkosság gondolata is megfordult a fejében. Emellett az is megerősítette elhatározását, hogy a Wilder elleni meccse előtt körbejárta Los Angeles-t, a mérkőzés helyszínét, s egyes kerületekben döbbenetes szegénységgel találkozott.

Egyelőre még nem hivatalos, de a WBC korábbi világbajnoka májusban vagy júniusban tervez újra összecsapni Deontay Wilderrel, akivel majdnem felfalták egymást a mérkőzésük előtt, de Fury utólag elismerte, hogy nagyra tartja ellenfelét.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás