promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Fordította Fucsovics: most tényleg nyert Szófiában, így döntőbe került
Borítókép:  M4 Sport
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A magyar teniszező tavaly a genfi salaktornán győzött. Taróczy Balázs 36 évvel korábbi sikere óta az volt az első magyar diadal ATP-versenyen. Most jöhet a második. 

Fucsovics Márton egyre rövidebb szetteket játszott a szófiai ATP-torna elődöntőjében, de a meccs azért nem volt rövid, végül összesen 2 óra 18 percig tartott, ami három játszmára nem kevés. Míg az első szett majdnem egy órás volt, a második márcsak háromnegyed óra lett, az utolsó pedig egy fél. Közben a mi Marcink egyre jobban belejött az olasz Matteo Berrettini ellen, és végül a világranglista 47. helyezettje 5:7, 7:5, 6:3-ra győzött az ranglista 53. helyezettje ellen, vagyis a döntőben folytathatja.

Ellenfele az esti Medvegyev–Monfils orosz–francia párbaj győztese lesz. 

Mint a Fucsovics a Facebook-oldalára lelkesen írta:

„Döntős vagyok Szófiában!
Tudtam, hogy Berrettini jó formában van, ő verte Hacsanovot és Verdascot is. Az elejétől jól éreztem a labdát, jól ment a játék. Volt két játszmalabdám 5:4-nél, de, amikor elment a szett, éreztem, ha sikerül rajta maradnom, gyűröm tovább, akkor lesz még esélyem.

Fejben és fizikailag is erős tudtam maradni és a döntő pillanatokban jól koncentráltam.
A 2. ATP-döntőm lesz a vasárnapi, nagyon örülök.
Szurkoljatok!”

A magyar teniszező tavaly a genfi salaktornán győzött. Taróczy Balázs 36 évvel korábbi sikere óta az volt az első magyar győzelem ATP-versenyen. Most jöhet a második, persze a lehetséges ellenfelek alapján nem lesz egyszerű. 

Fucsovicsnak pénteken, a negyeddöntőben nem kellett játszani, mert lázas lett ellenfele, és reggeliző asztalnál közölte vele, hogy nem tud kiállni ellene. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás