promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A 93. percben küldte pokolra az Újpest a Fradit
Borítókép:  Újpest Fanatics Shop
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Egyetlen egyszer, a 93. percben találta el a Ferencváros kapuját az Újpest a 225. derbin, gól lett belőle, mely egy pontot ért a hazaiaknak. 

Hét másodperc alatt lehet kicsapolni egy sört a D lelátón a derbin – kis túlzással ez volt az egyik legérdekesebb hír a 225. Újpest-Ferencváros bajnoki összecsapás előtt. A Fradi ugyanis megerőltetés nélkül vezette a pontvadászatot nyolc egységgel, a IV. kerületiek viszont az MTK győzelme miatt csak a 6. helyről várták a rangadót. Az FTC-t üldöző Vidi múlt héten a Puskástól, míg szombaton az utolsó előtti Diósgyőrtől szenvedett vereséget, így a zöld-fehérek egy újpesti sikerrel 11 pontra hízlalhatták volna az előnyüket.

5-5, ennyi magyarral a kezdőjében vonult ki mindkét csapat a felállás mindkét oldalon 4-2-3-1 volt. Pokolba veletek - tömör és világos üzenetet küldtek a vendégtábor felé óriási drapériájukon a hazai ultrák, a vén kaszást küldték rá a Fradi-címerre képletesen. A látogatók aktívan kezdték a meccset, ahogy várható volt, a bal oldalon próbáltak az újpesti védelem mögé kerülni Heister, és a villámléptű szélső Petryak révén.

Branko Pauljevic (b) és ferencvárosi Ivan Petrjak küzd a labdáért (Fotó: MTI/Koszicsák Szilárd


Be is jött a taktika, az ukrán játékos Gorriaran labdájával az alapvonalig száguldott, áttette a labdát a túloldalra, ahol a tavalyi házi gólkirálynak, Varga Rolandnak még arra is volt ideje, hogy igazítson, s aztán lőjön a léc alá. Az ötödik gólját szerezte a derbiken.

A hazaiak percekre próbálták imitálni a gegenpressinget, s többször is tudtak labdát lopni, de az ugyancsak a bal oldalon, a szerb Burekovic révén aktív liláknak legfeljebb veszélyes beadásokra tellett. A túloldalon közeli fejesből Böde csapata második gólját is megszerezhette volna eközben. S ha már Böde. Az őszi szezonban, a Mezőkövesd elleni meccsen a lecserélése miatt őrjöngő, emiatt a csapatból kitett támadó tökéletes szakmai választ adott arra, van-e helye a kezdőben. Tíz fradistából nyolc biztosra vette, hogy a tavaszi idényben csereként is alig-alig kap majd lehetőséget a madocsai Messinek becézett tank. Ehhez képest száműzöttből (újra) vezér lett, a Honvéd elleni tavaszi nyitómérkőzést az ő góljával húzta be a Fradi. Így fordulhatott elő, hogy a Magyarország egyik legjobb játékosának tartott Lanzafamét a kispadra tudta szorítani Böde.

A második félidőt a volt szombathelyi Rácz Barnabás tekerése nyitotta, már robbant volna az Újpest-tábor, de végül csak morajlott, a labda centikkel elkerülte a bal oldali kapufát. Majd kifejezetten lagymataggá vált a meccs, helyzetek nélkül peregtek le a percek. Az Újpest hiába próbálta időszakosan beszorítani a Ferencvárost, mit sem ért ezzel, 92 perc alatt sem sikerült eltalálnia az ellenfél kapuját, így pedig nemhogy nyerni, még döntetlent kicsikarni is nehéznek tűnt. A Fradi-szektor időnként füstölt kicsit, legalább ez vitt némi színt a derbibe.

Forrás: Facebook/ Ferenczvárosi C-közép


A 8719 néző jó hangulatot teremtett, na, de mi lett volna itt, ha ötpercenként egy formás támadást is végigvisznek valamelyik oldalon a csapatok? Emlékezetes, hogy az újpesti ultrák a tavalyi, győztes kupadöntő után a Groupama Arénában hagytak több zászlót is, melyet a fradisták rendszeresen az orruk alá dörgöltek. Most az újpestiek is zsákmányoltak egy zászlót az ellenféltől, s büszkén mutogatták is a kerítés tetejéről. 

Forrás: Ferenczvárosi C-közép


Zsótér és Lanzafame pályára lépése sem dobta fel a meccset, különösebb izgalmak nélkül érzekett el a 90. perc. Az ébenfekete norvég Nguen bemutatkozó meccsén a végén majdnem megduplázta a Fradi előnyét, de lövését védte Banai kapus. 

A slusszpoén a 93. percben érkezett, a több hónapos sérülésből visszatérő Simon Krisztián szállította, aki elé a felszabadítani próbáló Lovrencsics Gergő passzolta oda a labdát, 3 méterről kellett az üres kapuba továbbítania.

A középkezdést követően a játékvezető azonnal lefújta a találkozót. Az Újpest a 93. percben találta el először a Ferencváros kapuját. 

OTP Bank Liga, 20. forduló
Újpest-Ferencváros 1-1
Szusza Ferenc Stadion, 8719 néző
Gólszerzők: Simon (93.) ill. Varga (11.)

Az NB I 20. fordulójának további mérkőzései: 

Honvéd FC-Puskás Akadémia 2-1
Kisvárda-Debrecen 3-0
Mezőkövesd-MTK Budapest 2-3
MOL Vidi FC-Diósgyőr 1-2
Paks-Haladás 1-1

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás