promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nagy káosz közepette kelt el minden jegy a szlovák-magyar vendégszektorába
Borítókép:  MTI
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A szlovák szövetség által biztosított mintegy kétezer, a vendégszektorba szóló belépő mindegyike elkelt szerda délutánra a magyar labdarúgó-válogatott Szlovákia ellen március 21-én, Nagyszombaton sorra kerülő Európa-bajnoki selejtezőjére.

Amennyiben a tények felől közelítjük meg a kérdéskört, örömteli a helyzet. Ugyanis a március 21-én, Nagyszombaton sorra kerülő, Szlovákia–Magyarország Európa-bajnoki selejtező mérkőzés vendégszektorába minden jegy elkelt. Tehát a maximális, nagyjából kétezer magyar szurkoló lehet ott a találkozón. Amint azt a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) a Facebook-oldalán jelezte:

„A jegyek értékesítése az előzetesen meghirdetetteknek megfelelően reggel 8 órakor elindult”, ugyanakkor „az online rendszer a kiemelkedően nagy érdeklődés miatt a beérkező igényeket hosszabb várakozás után tudta beengedni a vásárlási felületre”.

A jegyekért (amelyek 7800 és 9900 forintba kerültek) óriási harc zajlott. Sokan már a hivatalos vásárlási idő előtt készen álltak arra, hogy jegyet vegyenek. Ám többen a fent említett technikai viszontagságok miatt nem jutottak belépőhöz. Ebből adódóan több száz, dühös hozzászólás érkezett a szövetség Facebook-oldalára, amelyek többségében azt jelzik, hogy informatikai szempontból fel lehetett volna készülni a rohamra.

„Lassan úgy érzem hogy itt már csak Chuck Norris vehet jegyet...” – írta egy kommentelő.

Az MLSZ emlékeztetett rá, hogy a hazai Eb-selejtezőkre bérletet is lehet majd váltani, elsőként péntektől vasárnapig a Szurkolói Klub tagjai vehetik meg bérleteiket a négy hazai meccsre, jövő hétfőtől az első budapesti mérkőzés napjáig pedig mindenki számára megnyitják a vásárlási lehetőséget.

Az mlsz.hu múlt pénteken azt írta, a március 24-i Magyarország–Horvátország találkozó kiemelt mérkőzésnek minősül, ezért a törvény névre szóló jegyértékesítést ír elő az MLSZ számára. A jegyárak nem változtak a korábbi tétmérkőzésekhez képest: elhelyezkedéstől függően 3500-tól 15 000 forintig válthatók meg. A jegyeket elsőként február 15-től 17-ig kizárólag a Szurkolói Klub tagjai vásárolhatják meg, majd február 18-tól a meccsnapig mindenki számára megnyílik a jegyvásárlási lehetőség. Egy személy egy tranzakció keretében legfeljebb négy jegyet vásárolhat.

„A bérletek megvásárlásával a szurkolók húsz százalékkal olcsóbban juthatnak be a hazai mérkőzésekre, mint ha egyenként vásárolnák meg azokra a jegyeket” – hangsúlyozza az MLSZ.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás