promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Solskjaer és a United már 10 mérkőzés óta veretlen, a City tapad a Liverpoolra
Borítókép:  Reuters
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Agüero mesterhármast szerzett az Arsenal ellen. Mindegyik gólját nagyjából két méterről lőtte.

Huszonötödik fordulójánál tart a Premier League 2018/2019-es idénye. Az aktuális felvonás vasárnapján két mérkőzést rendeztek. Előbb a Leicester City–Manchester United találkozót lehetett követni, míg később a forduló rangadóját, a Manchester City–Arsenal mérkőzést.

Előbbi mérkőzés kapcsán talán a legfontosabb tény, hogy Ole Gunnar Solskjaerral a kispadon a United már 10 mérkőzés óta veretlen. Ennek a sorozatnak a része, hogy öt idegenbeli mérkőzést nyert meg zsinórban az együttes. Igaz, a mostani mérkőzés esetében túlzás lenne az attraktív, látványos, káprázatos jelzőt használni. Sokkal inkább helytálló az, hogy a United, ha nem feltétlen szép játékkal, de három ponttal szállt fel a haza fele tartó buszra.

Azért még egy apróság a Solskjaer-hatást ilettően: amióta a norvég tréner irányít (december 22.), azóta Paul Pogba 11 gólnál segédkezett (hat gól, öt gólpassz). Nincs a franciánál hatékonyabb játékos ezen időszakot tekintve.

Ami a játéknap másik mérkőzését, a forduló rangadóját illeti. Az első félidőben még többé-kevésbé egyenrangú ellenfele volt az Arsenal a Citynek, ám abban a pillanatban, amint egyre kevéssé találták meg Lacazettet és Aubameyangot a társak, annál inkább csökkent a támadások hatékonysága. Utóbbi tényező pedig egyértelműen a City-védők hatékony tevékenységének köszönhető. A katalán mester, Pep Guardiola együttese összességében könnyedén, Agüero mesterhármasával nyerte 3-1-re a találkozót. Érdekesség, hogy az argentin támadó mindhárom alkalommal nagyjából két méterről passzolt a hálóba. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás