promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mostantól azok védik az újpesti ultrákat, akik két hónapja még ütötték őket
Borítókép:  24.hu
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A HardGuard Group Security Zrt. kemény legényei kaptak megbízást a vezetéstől. Februártól kezdenek.

Az Újpest FC még decemberben bontott szerződést akkori biztonsági szolgálatával. A futball csapat azt követően döntött így, hogy az Újpest-MOL Vidi- bajnoki mérkőzés alatt az újpesti tábor összeütközésbe került a biztonsági szolgálattal, egy ember megsérült az incidens során. Furcsa mód a rendőrség az eset nyomán egy olyan személyt vitt el – egy egykori profi bokszolót –, aki hivatalosan nem is a securitynek dolgozott.

Szerdán az Újpest honlapján közölte, hogy megállapodott az új biztonsági szolgálattal: február 1-jétől a HardGuard Group Security Zrt. tart rendet a stadionban.

A döntésre számítani lehetett, ugyanis a piacon ez az egyik legismertebb cég. A szurkolók viszont nem feltétlenül fognak örömtüzet gyújtani a hír hallatán.

[[ video ]]

Alig két hónapja, a székesfehérvári stadionavatón az Újpest látogatott bajnokin a Vidi arénájába, ahol csekély petárdázást követően a hazaiak meccseit biztosító HardGuard Group Security Zrt. kemény legényei nyomultak be a szektorba, hogy a saját biztonsági szolgálatával összeugró Újpest-táborban rendet tegyenek. A cég bizonsági főnöke Tóth Csaba, aki számtalan NB I-es csapat mérkőzésein dogozik brigádjával, a Fradi és a Honvéd biztonsági vezetője volt, sőt, válogatott meccseket is biztosított „stewardjaival”. A balhé során pofonok is elcsattantak, végül rendőröknek is be kellett nyomulnia a szektorba, hogy visszaálljon a rend.

Az újpesti drukkerek nehezményezték, hogy a cég biztonsági emberei az MLSZ Biztonsági Szabályzatától eltérve nem viseltek megkülönböztető mellényt. Valójában az zavarja őket, hogy állításuk szerint már számtalan stadionban előfordult, hogy a Hardguard biztonsági emberei fenyegetően, provokatívan léptek fel velük szemben. Így viszont nagy esély van rá, hogy ha ők fognak az Újpest meccsein is dolgozni, előbb-utóbb össze fognak ugrani a táborral.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás