promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Fucsovics apró hullámvölggyel vette az első fordulót az Australian Openen
Borítókép:  Fotó: Fucsovics Marci/Facebook
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Magyar idő szerint kedd hajnalban kezdett Melbourne-ben Fucsovics Márton, az Australian Open első fordulójában. Kemény küzdelemben, négy szettben sikerült legyőznie az ATP-ranglista 64. helyén álló Albert Ramos Vinolas-t.

A magyar játékos tavaly remekül kezdte az évet, a canberrai Challenger-tornán a döntőig masírozott, és jó passzban indította az év első Grand Slam-versenyét, ahol a nyolcaddöntőben Roger Federer állította meg. Idén karcosabb volt az évkezdet, de keményebb viadallal startolt, nem Challengeren.

Talán ennek is tudható be, hogy két viszonylag simán hozott szett után jött egy holtpont, és rövidítésben elveszítette a harmadik játszmát. A 34-35 fokban a szurkolók is szenvedtek a játékosokkal együtt, de ez az ausztrál nyár velejárója, s aki a melbourne-i tornára érkezik, már megszokta régen.

A záró szettben a korábbi összpontosítással teniszezett Fucsovics Márton, s végül 3:6, 4:6, 7:6 (7-5), 3:6-ra megverte spanyol riválisát, a mérkőzés kevés híján három és negyed órán át tartott. A következő fordulóban a 22 éves horvát tehetség, Borna Coric következik, aki pillanatnyilag 12. a világranglistán. Az első fordulóban három sima szettben nyert a belga Darcis ellen.
Szenvedős, nagyon kemény meccs volt, több holtponttal, amikor úgy éreztem, mindjárt meghalok. De mentem előre. Köszönöm a melbourne-i magyaroknak és Babos Timinek a szurkolást! Nagyon kellett.
- nyilatkozta Facebook-oldalán a nyíregyházi sportoló. 



Családi okok miatt edzője, Sávolt Attila most nem tudott Fucsoviccsal tartani Melbourne-be.

A Coric elleni összecsapásig vár még egy meccs Fucsovicsra, ugyanis Babos Tímeával vegyes párost fognak játszani.

(Gaba)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás