promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Csak tüzeltünk, és találtunk Katar ellen
Borítókép:  Fotó: MTI/Illyés Tibor
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A spanyolokkal 2013-ban vb-aranyérmet nyerő Valero Rivera, Katar szövetségi kapitánya négy perc után gondterhelten kért időt a dán-német közös rendezésű kézilabda világbajnokság harmadik fordulójában. A magyar válogatott ugyanis ugyanúgy kezdett, mint Argentína vagy épp Angola ellen: gólözönnel. Ezúttal háromnál állt meg a számláló, nulla ellenében, Balogh Zsolt ott folytatta, ahol vasárnap, Angola ellen abbahagyta, az övé volt az első két gól. Tizenhétnél járt ezzel a vb-n, nem rossz teljesítmény három mérkőzés alatt.

Katar, mely három és fél éve világbajnoki ezüstöt ünnepelt hazai pályán, egy Angola elleni meglepetés zakóval indított a tornán, majd a Telekom Veszprém trénere, David Davis által irányított Egyiptomot verték. Létfontosságú volt a mieink elleni meccsük, de mivel Argentína ellen mi is veszítettünk pontot, nekünk is nagy jelentőséggel bírt a hétfői összecsapás. Katar kézilabdás hagyományai finoman szólva nem írták elő a jó szereplést: 2003-ban 16., 2005-ben 21., 2007-ben 23., 2013-ban 20. helyen végeztek. Erre jött a 2015-ös ezüst a sok honosítottal, majd a 8. hely két éve.

Nagy Lászlót ezúttal az elejétől bevetette Csoknyai kapitány, a veszprémi veterán két góllal támasztotta alá a döntést. Úgy tűnik, csak az argentinok ellen volt elátkozott szélsőjátékunk, Hornyák Péter és Bóka Bendegúz 2-2 találattal járult hozzá a 16-11-es félidei vezetésünkhöz. Lékai Máté sorra osztogatta a gólpasszokat, s ha kellett, maga is betalált. Mikler újfent remekelelt a kapuban, a hatosfalunk jól állt a lábán, annak ellenére, hogy négyszer is emberhátrányba kerültünk.

nagy banhidi katar

A katariak nem játszottak lélekölően gyengén, az ő haláluk igazából az, hogy Omán, Irak vagy Kína válogatottja ellen kell felkészülniük a magyar vagy épp a svéd válogatott ellen, és kis túlzással a 2017-es vb szolgált felkészülésként a 2019-esre. 2018-ban veretlenül zártak, tegyük hozzá, volt 64-11-es sikerük is Malajziával szemben az Ázsia Játékokon, de ez ugyancsak nem megfelelő tréning éles meccsekre.

A második félidőt a biztonságos különbség fényében rotációval kezdhette a Csoknyai István-Vladan Matic kapitánykettős. Sajnos Balogh Zsolt ekkorra már harcképtelen volt: egy sajnálatos bokasérülés miatt jeges tömlővel a lábán ücsörögte végig a lelátón a második harminc percet. A kapuba érkezett Székely Márton, mezőnybe Jamali Iman, utóbbi 12 méterről akkora gólt lőtt Danijel Saric-nak, hogy a kapus a kezét alig tudta felemelni. Saric Szerbia és Montenegró, Szerbia, Bosznia-Hercegovina válogatott mezét 2014-ben cserélte Kataréra. Volt ő top-5-ös kapus, de ma nem az: az első félidőben 89 százalékos teljesítménnyel lőttünk kapura, ez azért az ő teljesítményéről is mindent elmond.

A sok cserélgetést igazából a védelmünk sínylette meg jobban, negyedóra alatt majdnem annyit kaptunk, mint az előző 30 percben összesen. Lékai Máté tündökölt a második félidőben, a gyermekáldásra való készülődés sem zavarta meg a gondolatait, öt góllal zárt, a gólpasszokat összesítsék a katari számlálók. 

lekai katar

Azt pedig a kapusedzőjüknek kellene kideríteni, hogyan sikerült ezt összehozni: a magyarok 89 százalékos lövőszázalékkal zárták a mérkőzést, ami ritka, mint a fehér holló. 

A magyar csapat nagyszerűen felkészült az Egyiptom elleni szerdai mérkőzésre, ha a védekezésen tudnánk csiszolni, a svédek ellen pénteken akár a csoportelsőség is meg lehet. Ehhez az is kellene, hogy ne nyolcszor kelljen emberhátrányban játszanunk, mint most Katar ellen. 

Férfi világbajnokság, csoportkör, 3. forduló:
Magyarország-Katar 32-26 (16-11)
Koppenhága
Magyarország: Ancsin 2, Balogh 3 (1), Bánhidi 3, Bodó 4, Bóka 4, Császár 2 (2), Hornyák 3, Ilyés, Jamali 2, Juhász, Lékai 5, Ligetvári 1, Mikler, Nagy 3, Sipos, Székely. Edző: Csoknyai István.
Katar: Aissa 1, Ali 4, Berrached, Capote 4, Chaieb 1, Hassaballa, Madadi 1, Mallash, Marzo 5, Roine 3, Saric, Sinen 5 (4), Suljakovic 1, Yusuff, Zakkar, Zouaoui 1. Edző: Elmalem Youssef.
Kiállítások: 16, ill. 10.
Hétméteresek: 3/3, ill. 6/4.

(Gaba)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás