promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Guardioláék újra buktak, Solskjaerral robog a Manchester
Borítókép:  Fotó: standard.co.uk
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A Boxing Day, vagyis a karácsonyi forduló minden brit eredetű sportágban, így a fociban is kiemelt jelentőségű. Ami máshol a karácsonyi pulykasütögetés, halászlevezés, a Premier League-ben öldöklő küzdelem, ha kell, hóban, fagyban.

Zimankó ezúttal nem volt, meglepetés annál inkább. Guardiola Manchester Cityje Leicesterbe látogatott, és elszenvedte zsinórban második vereségét a bajnokságban (2-1). Karácsony előtt a Crystal Palace-től kaptak ki otthon. Azt azért hozzá kell tenni, hogy az elmúlt négy Premier League meccsükön harmadszor szednek be az első kapuralövésből gólt. Albrighton góljával még csak egyenlítettek a Rókák, Bernardo Silva ugyanis a 14. percben vezetéshez jutatta a vendégeket. A Leicester kihasználta, hogy a City képtelen volt kihasználni a meddő fölényét, és a portugál Ricardo Pereira góljával megnyerték a meccset.

A Newcastle 1995 óta nem nyert az Anfield Roadon, s mivel a Liverpool listavezetőként pazar formában várta a Szarkákat, most sem volt túl sok esélyük a győzelemre. Salah büntetőből megszerezte huszonhetedik 2018-as gólját, ezzel már 2-0 volt a 47. percben. Lovren, Shaqiri és Fabinho és betalált, tovább robog a Vörös expressz, és mivel Guardioláék kikaptak, már hat pont az előnyük az első helyen. 2002 óta nem fordult elő egyszer sem, hogy ekkora fórral vezessék a ligát ebben az időszakban.

A Tottenham három napja egy hatost gurított az Evertonnak, most egy ötössel egészítette ki a lőlapot – a Bournemouth volt az áldozat. Szon Heung-Min duplázott, Erikssen pedig meglőtte 18. gólját a tizenhatoson kívülről. Ilyet eddig még senki sem csinált a klub történetében.

Nemanja Matic az előző 22 PL-mérkőzésén gólképtelen maradt, most az ő találatával vezetett a Manchester United a Huddersfield ellen az Old Traffordon. Pogba két góllal nyugtatta meg végleg a lelátói kedélyeket, Jörgensen szépítőjével lett 3-1. A hét napja kinevezett Ole Gunnar Solskjaer alatt két meccsen nyolc gólt „termelt” a korábban fogaszthatatlan játékkal előrukkoló United. A Mourinho által több ízben és módon kiátkozott Pogba a Cardiff és a Huddersfield ellen két gólt és két gólpasszt jegyzett.

Premier League, 19. forduló:

Leicester-Manchester City 2-1

Liverpool-Newcastle 4-0

Manchester Utd.-Huddersfield 3-1

Tottenham-Bournemouth 5-0

Burnley-Everton 1-5

Fulham-Wolwerhampton Wanderers 1-1

Crystal Palace-Cardiff 0-0

Brighton-Arsenal 1-1

Watford-Chelsea 1-2

(Gaba)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás