promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
„A női foci egy sátáni vízióval való összjáték”
Borítókép:  Fotó: the18.com
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Gigi Becalinak, a napjainkban FCSB, korábban Steaua néven futó, legnépszerűbb román futball klub elnökének kis túlzással alig volt olyan cselekedete a múltban, mellyel nem váltotta ki a hétköznapi gondolkodású emberek, vagy valamely kisebbség gyűlöletét. Fenyegetett neki nem tetsző stílusú újságírót lelövéssel, a romániai homoszexuálisokat lelövéssel, de volt, hogy azért nem igazolt le csapatába egy ismert labdarúgót – a Liverpoolban és az Atlético Madridban is megfordult Florent Sinama-Pongole-t –, mert annak fekete a bőre. A visszataszító figurát, aki természetesen a román politikában is megmártózott már, három évre elítélték zűrös ingatlanügyei miatt, mellyel karrierje hajnalán milliárdossá vált.

Ez is Becali, itt épp egyik tönkrevágott luxusautóját szereli két feszítővassal. A balkáni focimilliárdos maffiózok best of videói között talán felférne a dobogóra.

A fenti felsorolás azért felveti a kérdést, hogy egy ilyen semmirekellő figuráról mégis miért ír cikket a Promotions? Nos épp azért, hogy bemutassuk, hogyan nem gondolkozhat a világ fejlődését illetően egy felelős sportvezető.

A román Pro X tévéadó csütörtökön felhívta Becalit, s mókás-megdöbbentő válaszban reménykedve megkérdezték tőle, hogy alkalmazná-e az UEFA ajánlását, miszerint minden labdarúgó klub verbuváljon női csapatot is. Az európai szövetség a közeljövőben kötelezővé tenné az ajánlást. Ha valaki románul szeretné meghallgatni a felvételt, íme: 
"Ma retrag din fotbal! Cum adica sa fac asta?!" Derapaj sexist al lui Gigi Becali! Ce a declarat cand a auzit despre recomandarea UEFA pe www.sport.ro
Ha felállítják ezt a szabályt, én kivonulok a futballból. Hogy gondolja, hogy én ilyen Isten ellen való dolgot cselekednék? Vannak bűneim, de ilyen egészségtelen dolgot... Ez egy sátáni vízióval való összejátszás. A nők kézilabdáznak, kosaraznak, de hogy futballozzanak? A focit nem erre találták ki, ahogy az ő testüket sem a futballra találták ki
– vagdalkozott felháborodva a klubelnök, és így folytatta:
A nők a férfiakból »keletkeztek«, s azért vannak, hogy elbűvöljék a férfiakat. Ha megengedjük, hogy futballozzanak, kigúnyoljuk a célt, amiért Isten megteremtette őket. Elvennénk tőlük azt, amitől ők valójában nők. A boksz és a futball megváltoztatja azt, amitől a nők igazából nők.
(Gaba)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás