promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Liverpool zúzta a rock 'n rollt, a Manchester United pedig táncolt
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A Premier League 17. fordulójának rangadójaként volt aposztrofálva a Liverpool–Mancester United találkozó, ám, ha valaki ismeri a két klub akutális helyzetét, a bajnokság állását (a két együttes között jelenleg 19 pont különbség van), vagy úgy bármi apróságot elcsípett a két csapattal kapcsolatban mostanában, könnyen legyinthetett a jelzőre. Nem véletlen az sem, ahogy a fogadóirodák beárazták a találkozót: hatszoros pénzt fizetett a vendég siker, míg a hazai csak 1,5-szöröst.

Hogy valójában miként akarta megnyerni a mérkőzést a United az óriási kétely, ugyanis az 1960-as évekre emlékeztető „kick and run"-elven (rúgd és fuss) kívül túl sok elképzelést nehezen lehetett felfedezni. Persze, a Liverpool ellen alapvetően nem a leghálásabb feladat futballozni, de azért, ahol Pogba, Mata, Lukaku vagy épp Lingard futballozik, ott talán nem biztos, hogy egy velejéig pragmatikus módszer a legcélravezetőbb. Továbbá az is sokat elárul a United aktuális helyzetéről, hogy Mourinho egész mérkőzésen a padon pihentette francia világbajnokát, Paul Pogbát.

S, hogy mi történt a mérkőzésen? Javarészt a Liverpool futballozott, pengette a Klopp-féle „rock 'n roll” húrjait, a United meg hallgatta a muzsikát. Az, hogy 3-1 szerepelt a lefújáskor az eredményjelzőn, az csak annak köszönhető, hogy a hét közben, a Napoli ellen hatalmasat védő Allison megmutatta, hogy milyen a kapussors, ugyanis egy könnyű, oldalról középre tett labdát ejtett ki, amelyet végül Lingard a hálóba a pofozott. A többit az alábbi videón megtekintheti:


A végére egy kis statisztikai adat. Kapuralövések száma: 36-6 – na, nem a United javára. A Liverpool győzelmével visszavette első helyét a tabellán.
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás