promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nego gólját a Chelsea ellen nehezen felejtjük
Borítókép:  Fotó: MTI/Illyés Tibor
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Kepa, Rüdiger, Azpilicueta, Kanté és Hazard – ők voltak azok a játékosok, akik el sem utaztak az Európa-liga L csoportjának első helyéről már továbbjutott Chelsea-vel Budapestre. Kovacic, Moses, Cahill – ők meg sérülés miatt kerültek ki a csapatból. Marcos Alonso, Pedro, Giroud – ők meg a kispadon kaptak helyet, így a három világbajnok – Fabregas, Pedro, Giroud – közel egyet sem láthatott a kezdő sípszókor a pályán a MOL Vidi FC ideiglenes hazai pályául szolgáló, dugig telt Groupama Aréna.

A 23. percben horkanhatott fel először a közönség, amikor a végtelen magabiztosággal passzolgató Chelsea-védelem eladta a labdát a tizenhatosa előterében. Milanov lecsapott rá, Negót hozta helyzetbe, aki 16 méterről kapura fordult, s tekert, de Caballero magához ölelte a labdát.

A 30. percben Willian szabadrúgásból nagyszerűen tekert körül-belül 25 méterről a kapu jobb oldalába. Ez volt a 10. szabadrúgásgólja, mióta a Chelsea-ben játszik. 




Ám postafordultával jött a válasz: Huszti szögletét a röviden megcsúsztatta az addig igen aktív Milanov, a reggie-rajongónak tűnő Ampadou pedig hirtelen felindultságból a saját kapujába bólintott. 32. perc, 1-1. A Chelsea hatodik El-csoportmeccsén megkapta második gólját.




A gólokig meglehetősen egyoldalú volt a meccs, a londoniak 75 százalékban birtokolták a labdát, de szögletekig jutottak, ordító helyzetig nem. Senkit sem lepett meg az otromba fölény a pályán: ha csak a keretek értékét hasonlítottuk össze, a Chelsea-é 56-szorosa volt a Vidiének (900 millió euró vs. 16 millió).

A félidő lefújása előtt újfent Nego közeli lövésénél kellett nyújtóznia Caballerónak, itt már azért jókora vetődésre volt szükség. A BATE ekorra már 2-0-ra vezetett Szalonikiben, a PAOK otthonában, így viszont egy esetleges győzelemmel is a harmadik helyre szorultak volna a fehérváriak.

vidi chelsea2

Morata szomorúan vonult le a pályáról az első félidő utolsó perceiben: a Chelsea-nél kóros gólínség miatt kritizált spanyolnak nagyon csúnyán megbicsaklott a térde egy ártatlan helyzetben. A budapesti publikum annál inkább örvendezett: újabb vb-győztes a pályán: Olivier Giroud. A szünetig a kapura tartó lövések számát tekintve (2-3 az angolok javára) abszolút nem szégyenkezhetett a MOL Vidi FC.

Amit Stopira Szalonikiben befejelt Huszti szögletéből, ezúttal kihagyta, pedig a ballábas szélső ugyanolyan pontosan tekert a fejére a fordulás után. Willian 10 perc játék után távozott, érkezett a helyére a 2010-es világbajnok Pedro. Ám nem ez ugrasztotta taplra a Fradi-pálya nézőit, hanem Loic Nego. Az AS Romában is megfordult, szikár védő Milanov nagyszerű ívelését csodálatos kapáslövéssel bombázta a Chelsea kapujába. Ritkán látható nagy gól volt, a közeli Chelsea-tábor bármelyik PL-meccsen felállva tapsolna egy ilyen találat láttán.




Juhász mozdulata láttán kevésbé, a Vidi csékája a megiramodó Giroud-t úgy ütközte le szabálytalanul, hogy a francia támadó csak úgy nyekkent. Villant is a sárga rögvest.

A karácsonyfa alakzatban (4-3-2-1) felálló hazaiakat a jobb oldalon, Fiola Attila helyén próblták egyre sűrűbben befűzni, sorjáztak a lehetőségek, miután sikerült bepasszolni a labdát a volt paksi védő mögé. Egy szabadrúgás után Giroud kevés híján ugyanakkora gólt lőtt, mint Nego odaát. Pedro gurítása centikkel ment el a bal kapufa mellett egy percre rá, egyre jobban érett a Chelsea-gól. A megérett gyümölcsöt Giroud szakította le: szabadrúgásból brutális pontossággal, a felső léc segítségével ágyúzott a bal ficakba, a kapufánál ácsorgó Fiola sem tudta kifejelni az óriási erejű lövést, 2-2. Három EL-meccsen ez volt a negyedik találata.

A hátralévő idő cseppnyi kakaskodással, folytatólagos Chelsea-fölénnyel telt el. 

A BATE Boriszov szaloniki győzelme miatt győzelem esetén sem juthatott volna tovább a VIdi, mely emelt fővel búcsúzhatott az Európa-liga csoportkörétől. Hat meccsen 7 pontot szereztek a fehérváriak, ami rekord a csapat eddigi történetében ebben a sorozatban. Nem mellesleg sikerült megszakítaniuk a Chelsea nyolcmeccses győzelmi szériáját az Európa-ligában. 

Európa Liga
Csoportkör, 6. forduló
L csoport
Mol Vidi FC–Chelsea 2–2 (Ampadu 32. – öngól, Nego 56., ill. Willian 30., Giroud 75.)


(Gabay Balázs)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás