promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Horvátveréssel karnyújtásnyira az Eb-középdöntőtől a női válogatott
Borítókép:  Fotó: MTI/Kovács Tamás
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Hornyák Dóra, Szöllősi-Zácsik Szandra, Szucsánszki Zita, Szekeres Klára, Kisfaludy Anett, Tomori Zsuzsanna, Klivinyi Kinga, Bódi Bernadett. Ez nem a mieink horvátok elleni kezdősora volt a kispadosokkal kiegészülve, hanem az Eb-ről sérülés, családalapítás, a válogatottság ideiglenes lemondása miatt lemaradók névsora. Távollétükben a „csikócsapatnak” a franciaországi Európa-bajnokság C csoportjából való továbbjutást tűzte ki célul dán szövetségi kapitányunk, Kim Rasmussen. A holland-magyar-spanyol-horvát négyesből előzetesen a hétfői ellenfelünk tűnt a leggyengébbnek, s egy győzelemmel szinte bebiztosítottuk volna a továbbjutásunkat a középdöntőbe. (Szombaton egy háromgólos vereséggel kezdtünk a riói ezüstérmes hollandok ellen.) 

Ennek megfelelően indítottuk a meccset, a játék szinte minden elemében erősebb volt a magyar csapat, kivéve a heteseket: Planéta Szimonetta és Kovács Anna is rontott. Viszont a cserekapusunk, Kiss Éva is megfogott két büntetőt az első félidőben, s mivel a hatos falunk jól dolgozott együtt védekezésben Bíró Blankával, az első számú kapussal, az első 12 percben mindössze 2 gólt kaptunk. Úgy, hogy azért a mieink sem sziporkáztak végig, sok volt az elszórt labda, a kapkodás.

lukacs magyar horvat eb2

A Lokomotiva Zagreb és a Kometa Podravka klubcsapatokra építő horvát válogatott bizonyította az előfeltevést: távol áll a világveréstől. Néha felzárkóztak 2-3 gólos hátrányra, de olyan is megesett, hogy emberelőnyben passzív játék miatt elvették tőlük a labdát a bírók. Az előző három Eb-n is hasonlóan játszottak, a csoportból sem jutottak tovább (pedig négy csapatból három is pályázhat erre).

Az első félidőben Háfra Noémi és Kovacsics Anikó szállította a gólokat: 13 gólunkból 4-4-et szerzett a balátlövő és az irányító. Háfra rögtön a fordulás után egy kilenc méteres bombával biztosította a Metzben védő Kapitanovic kapust, hogy továbbra is ő kormányozza a hajót. Rengeteg technikai hiba tarkította a meccset, volt, hogy három perc alatt három belemenést és két labdaeladást hoztak össze a felek.

A győzelmünk egyetlen pillanatig sem forgott veszélyben, egyre csak hízott a különbség, Schatzl újabb góljával nyolcgólosra (12-20). A Ferencváros balszélsője 5/5-tel állt ekkor, tökéletesen koncentrált. Odaát legfeljebb a Krim Ljubljana irányítója, Dora Krsnik tudta tartani a lépést. 

Győzelmünkkel a papírforma alapján tovább kellene jutnunk, szerdán mi a spanyolokkal, a horvátok a hollandokkal mérkőznek. 

Női Európa-bajnokság, C-csoport, Montbéliard, 2. forduló:
Horvátország-Magyarország 18-24 (9-13)
Gólszerzők: Krsnik 8, Debelic 4, S. Posavec, P. Posavec, Milosavljevic, Turk, Kalaus, Glavan 1-1 illetve Háfra, Schatzl, Kovács A. 5-5, Kovacsics 4, Lukács 2, Tóth G., Kazai, Tóvízi 1-1. 

(Gaba)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás