promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
David Attenborough: Civilizációnk összeomlása a küszöbön áll
Borítókép:  Fotó: newsbook.com.mt
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Katowicében tartják az ENSZ klímaváltozásról szóló csúcstalálkozóját, melyen többek között felszólalt a természetfilmjeiről ismert David Attenborough is. A természettudós megkongatta a vészharangot, cselekvésre szólítva az Egyesült Nemzetek Szervezetét.
Civilizációnk és a minket körülvevő természet összeomlása a küszöbön áll
– vágott bele a közepébe Attenborough.
Jelen pillanatban egy globális, az emberiség által előidézett katasztrófával állunk szemben, mely az elmúlt több ezer év legnagyobb fenyegetése ránk nézve: a klímaváltozás. Ha nem leszünk képesek a cselekvésre, akkor a civilizációnk összeomlása és természetes környezetünk végső kiírtása egyre közelebb kerül. Az időnk lassan lejár, az emberiség önöktől, a végrehajtóktól várja a cselekvést. Önök a világ vezetői, vezessék akkor a világot. Civilizációnk fennmaradása az önök kezében van
– üzent vendéglátóinak. 

Attenborough nem csak beszél, cselekszik is. Elindított egy kampányt, melynek lényege egy felhívás a világ több ezer befolyásos influenszeréhez. A #TakeYourSeat hashtaget kellene minél többjüknek posztolnia, megmozgatva követőtáborukat, hogy közöljék tapasztalatukat, véleményüket a klímaváltozásról, s a folyamat indítson el egy aktív globális vitát, beszélgetést a témáról.

Az ENSZ főtitkára, António Guterres felszólalásában azt hangsúlyozta, a klímaváltozás gyorsabb nálunk, szóval lépnünk kell, mielőtt késő lesz. A Föld sok régiójának, országának ez nem csupán vitás pont, hanem élet-halál kérdés.

A katowiczei konferenciát azért hívták össze, hogy a 2015-ös párizsi klímacsúcs előírásait végre valahogy ki lehessen kényszeríteni, de miután azokat a döntéseket is az ENSZ hozta, tulajdonképpen a szervezet újra és újra arra tesz kísérletet, hogy a különböző országokat rábírja a károsanyag-kibocsátás visszaszorítására .

(Gaba)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás