promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Készülhetnek a hadiállapotra: a Real Madrid stadionjába viszik a Boca–Rivert
Borítókép:  Fotó: ojogo.pt
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Bár a két ősi Buenos Aires-i rivális mérkőzik meg a Libertadores Kupa-döntőjében, tízezer kilométerre az argentin fővárostól fogják lejátszani a finálé visszavágóját. Ezt közölte a Conmebol, vagyis a dél-amerikai futball szövetség elnöke, Alejandro Dominguez csütörtökön késő este. Az első meccs 2-2-vel ért véget a Boca Juniors stadionjában.

Az okokról írtunk mi is: a múlt szombatra tervezett mérkőzés előtt néhány órával a River Plate felhevült fanatikusai kő- és sörzáporral fogadták a „genovaiak” buszát, melynek több ablaka is betört. Az incidensben néhány játékos, köztük Pablo Pérez és Gonzalo Lamardo is szemsérülést szenvedett, majd a stadionhoz érve még egy kis könnygázt is kaptak a bocások, miután a rendőrök elkezdték oszlatni a tömeget. Többek között Carlos Tévez, a volt Manchester City-s csillag és a buszsofőr is rosszul lett, hányt.




A megrottyant csapat halasztást kért, s bár a FIFA a sorozatból való kizárással fenyegette a klubot, a River és az argentin szövetség is gálánsan viselkedett, s előbb múlt vasárnapra, végül egy héttel későbbre, most vasárnapra tették át a meccset.

A Conmebol adta áldását a helyszínre, mert a múlt szombati események után nem látták biztosítottnak, hogy bárhol Argentínában, vagy a földrészen (!) megrendezzék az összecsapást. Mindezt azok után, hogy Buenos Aires polgármestere, Horacio Rodriguez Larreta az argentin futball maffiájának nevezte a balhét előidéző River-huligánokat. A rendőrség időközben meglátogatta a River-huligánok rettegett csoportjának, a Barra Bravának a fejét, ahol több mint 10 millió pesót, vagyis mintegy 207 ezer fontot foglaltak le, plusz 300 jegyet a döntő második meccsére.
barra brava river

A River Plate több mint 300 ezer fontos bírságot kapott a rendezési problémák miatt.

A Boca a dél-amerikai szövetségnél tett egy kísérletet, hogy a visszavágó lejátszása nélkül adják oda neki a kupát, de nem járt sikerrel. A csapatok megkeresték a spanyol szövetséget, s született egy politikai döntés, a Livertadores Kupa-döntőnek sikerült eljutni erre a szintre.
Spanyolország készen áll, hogy megrendezze a Libertadores Kupa-döntőjét
– közölte Twitteren Pedro Sanchez spanyol miniszterelnök. Hozzátette, a rendőri erőknek van megfelelő tapasztalata az ilyen helyzetek kezelésében, s már készülnek.

Lesz mire: a River- és a Boca-drukkerek azonos számú belépőt kapnak a Real Madrid stadionjába, de azt nem tudni, hogy pontosan mennyit. A meccs 20.30-kor kezdődik – az előzmények tükrében tegyük hozzá gyorsan: a tervek szerint. Nem tudni, hány ultra, huligán tart majd csapatával Spanyolországba, de ne legyenek kétségeink, az erőszakexportra mindig volt kereslet, kérdezzük meg bármelyik egykori vagy jelenlegi angol huligánt. A Santiago Bernabeu Stadion környékén lakók jobban teszik, ha lehúzzák a redőnyöket vasárnap este pár órára.

A pályamunkások sem a lábukat lógatva töltik majd a hétvégét. Szombat este 20.45-től a Valenciát fogadja otthonában a Real Madrid, melynek arénája így 24 órán belül két összecsapásnak ad helyet.

(Gaba)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás