promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Pontatlan támadások, töméntelen kapufa: a német élcsapat megállította a Szegedet
Borítókép:  Facebook
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A szegediek svéd csapatkapitánya, Jonas Källman vállsérülés miatt nem léphetett pályára, a német együttesben a svéd Tobias Karlsson szintén sérülés miatt nem szerepelhetett.

Jorge Maqueda vezérletével jól kezdtek a vendégek (5-7), de a hazaiak a folytatásban kevesebb hibával kézilabdáztak, és Magnus Jöndal eredményességének is köszönhetően fordítani tudtak. Ezután Bodó Richárd percei következtek, a válogatott balátlövő góljaival 3-0-s sorozatot produkált csapata, Mirko Alilovic ezúttal is remekül védett, de a hajrában ismét egyenlíteni tudott a Flensburg (14-14).

A Szeged a 27. és a 36. perc között nem talált be, mert a norvég Torbjörn Bergerud is kiválóan védett. Juan Carlos Pastor vezetőedző a második félidő elején időt kért, ettől egy rövid ideig új lendületet kapott csapata, utána azonban ismét kiütközött rajta a fáradtság.

Az ötvenedik percben vezetett először két találattal a Flensburg, a hajrában a vendégek támadásai pontatlanok voltak, többször is a kapufát találták el, így végül a döntetlen kiharcolására sem volt esélyük. Nyerhető mérkőzést veszítettek el, de a szombati, Paris Saint-Germain elleni győztes rangadó, illetve az azt követő hosszú utazás okozta fáradtság miatt ezúttal nem tudtak bravúrt végrehajtani.

Az öt győzelemmel és négy vereséggel álló Telekom Veszprém vasárnap a francia Montpellier HB csapatát fogadja, amely címvédő létére sereghajtó az A csoportban, majd a januári német-dán közös rendezésű olimpiai kvalifikációs világbajnokság miatt szünet következik a BL csoportkörében. A hét sikerrel, egy döntetlennel és immár két vereséggel a B csoport második helyén álló szegediek legközelebb február 10-én a szlovén Celje otthonában lépnek pályára.

A két csapat negyedszer találkozott egymással tétmérkőzésen, a Flensburg harmadszor győzött. Szegedi találkozójukat október 14-én a magyar együttes nyerte 30-28-ra.

Eredmény, férfi Bajnokok Ligája, csoportkör, 10. forduló, B csoport:
Flensburg-Handewitt (német) – MOL-Pick Szeged 27-25 (14-14)
a Szeged gólszerzői: Bodó 5, Bánhidi, Maqueda 4-4, Sigurmannsson, Canellas 3-3, Blazevic 2, Balogh Zs., Bombac, Sostaric, Gaber 1-1


A B csoport állása: 1. Paris Saint-Germain (francia) 16 pont/9 mérkőzés, 2. MOL-Pick Szeged 15/10, 3. Flensburg-Handewitt 10/10, 4. HBC Nantes (francia) 8/9, 5. Motor Zaporizzsja (ukrán) 7/9, 6. Skjern HB (dán) 6/9 (251-270), 7. RK Celje PL (szlovén) 6/9 (233-260), 8. PPD Zagreb (horvát) 6/9 (225-253)

(Promotions Media via MTI)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás