Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Kim Rasmussen megnevezte a kézi-eb elsődleges célját

Kim Rasmussen megnevezte a kézi-eb elsődleges célját

Sport & Szabadidő

Kim Rasmussen megnevezte a kézi-eb elsődleges célját

Sport & Szabadidő

Promotions 14:16
Azt várom, hogy nézzen ki jól a csapat, vagyis játsszon remek hozzáállással, harci szellemmel, legyen tartása, legyen erős a csapategység, küzdje végig a hatvan percet
– fogalmazott a magyar szövetség (MKSZ) szerdai budapesti sajtótájékoztatóján a dán edző.

A magyar válogatott a C csoportban, Montbéliard-ban szombaton Hollandiával, hétfőn Horvátországgal, jövő szerdán pedig Spanyolországgal találkozik, a középdöntőbe az első három helyezett jut.

Rasmussen kijelentette, csapata mindhárom ellenfelét képes legyőzni, de mindháromtól ki is kaphat:
Az elmúlt héten sokan kérdezték, nem gondolom-e, hogy én vagyok a magyar válogatott történetének legszerencsétlenebb szövetségi kapitánya. Nos, éppen az ellenkezőjét gondolom, nagyon szerencsésnek tartom magamat, mert a szövetség mindenben támogat, a játékosok mindenre képesek, és mindent megtesznek, teljes erőbedobással dolgoznak.
A szakvezető arra utalt, hogy a magyar keretből Hornyák Dóra, Szöllősi-Zácsik Szandra, Szucsánszki Zita és Szekeres Klára családalapítás, Kisfaludy Anett, Tomori Zsuzsanna és Klivinyi Kinga sérülés miatt hiányzik, Bódi Bernadett pedig ideiglenesen lemondta a szereplést.

Rasmussen hangsúlyozta, voltak olyan események, amelyek miatt csalódott lehetne, de optimistán várja az Európa-bajnokság első mérkőzését:
A Möbelringen Kupa nagyon rossz, kellemetlen élmény lehetett volna, ezzel szemben nagyszerű lehetőség volt, mert a világ legjobbjai ellen készülhettünk. Engem is meglepett a csapat nagyszerű, világszínvonalú védekezése.
Mint kifejtette, védekezésben mindenki tudja a helyét, a támadójáték tökéletesítésére viszont kevesebb idő maradt.

A múlt heti felkészülési tornán a magyar csapat az Európa-bajnok és házigazda Norvégiától 25-19-re, a világbajnok Franciaországtól 19-18-ra, majd Dániától 23-16-ra kapott ki.

A dán edző elmondta, a keretszűkítéssel kapcsolatos döntését az utolsó edzés után, szerda este hozza nyilvánosságra.

Pálinger Katalin, az MKSZ alelnöke kijelentette, az Európa-bajnokság minden mérkőzése rendkívül fontos, a többi között azért, mert a csoportkörből továbbjutó csapatok az első kalapba kerülnek a világbajnoki selejtező sorsolása előtt:
Nagyon szeretnénk, ha továbbjutna a csoportból a válogatott, ez az elsődleges cél. Két és fél évvel ezelőtt megfogalmaztuk, hogy az olimpiai kvalifikáció, a kijutás a cél, és ehhez továbbra is tartjuk magunkat.
Emlékeztetett, 2016-ban azt mondta, a mostani Európa-bajnokságon várja a kiugrást a nemzeti csapattól, és ezt a sok hiányzó ellenére sem tartja lehetetlennek, de irreális lenne éremszerzést várni.
Játékosként mi is úgy mentünk a világversenyekre, hogy minden meccset meg akarunk nyerni. Most ugyanezt hallom a lányoktól. Mostanra végre sikerült elhitetni velük, hogy bárkit képesek legyőzni, a negatív körülmények ellenére nagyon jó hangulatot érzek
– vélekedett a korábbi kiváló kapus.

Pálinger rávilágított, hogy hét játékosnak ez lesz az első felnőtt világversenye, a válogatottság-szám átlaga 28, vagyis nem rutinos, de nagyon jó küzdő a csapat:
Sokat változott a keret a legutóbbi Európa-bajnokság, illetve a tavalyi világbajnokság óta, ismét új csapat van kialakulóban, de ha mindenki megcsinálja, amit rábíz a szakmai stáb, akkor szép eredményt érhetünk el.
Kovacsics Anikó csapatkapitány úgy fogalmazott, minden meccsen van esélyük, ha nem akarnak többet annál, amit előzetesen megbeszélnek a szakvezetéssel.
Nagyon várom a torna kezdetét, ezt a csapat nevében is mondhatom. Nagyon optimista vagyok, bár a felkészülési torna az eredmények alapján nem sikerült jól, a csoportunkat látva semmi sem lehetetlen. Több van bennünk annál, minthogy asszisztáljunk az ellenfeleinknek
– jelentette ki.

(Promotions Media via MTI)

Borítókép: Nagy Béla, Magyar Nemzet