Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Megtámadták a Boca buszát, több játékos megsérült

Megtámadták a Boca buszát, több játékos megsérült

Sport & Szabadidő

Megtámadták a Boca buszát, több játékos megsérült

Sport & Szabadidő

Promotions 23:19
Várható volt, hogy óriási feszültség közepette rendezik meg a Libertadores Kupa fináléjának visszavágóját, mert a két buenos airesi rivális, a River Plate és a Boca Juniors jutott a döntőbe. Az első meccsen 2-2-re végeztek a Boca otthonában, ez plusz töltetet adott a mérkőzésnek.

A találkozó előtt hömpölyögtek az argentín főváros utcáin a szurkolók, hatalmas létszámban vonultak ki a rendőrök. Azt viszont valamiért nem tudták megakadályozni, hogy a River stadionjába igyekvő Boca-csapatbusszal ne találkozzanak a vendéglátó vérmesebb szurkolói. Kőzáporral fogadták a járművet, melynek több ablaka is betört, de gyorsan tovább tudott hajtani.
A játékosok érthető módon pánikba estek. 
A stadionnál viszont elkezdték oszlatni a tömeget a rendőrök, és a könnygáz bejutott a busz betört ablakain keresztül.
A Boca-játékosok közül Pablo Péreznek és Gonzalo Lamardónak belement a szemébe az üvegszilánk, amikor megtámadták a buszt, a busz sofőrje meg nem erősített hírek szerint elájult a komoly mennyiségű könnygáz miatt, Carlos Tevez pedig hányt miatta. Több játékost is kórházba szállítottak, a szemsérülteket ellátták.
Mindez egyáltalán nem érdekelte a FIFA-t, mely felszólította a csapatokat, hogy ha kisebb csúszással is, de mindenképpen játsszák le a mérkőzést. Ha nem, akkor kizárják a sorozatból a Boca Juniorst. Jelzésértékű, hogy a River edzője, Marcelo Gallardo közölte a Boca vezetésével, hogy megérti, ha a történtek után halasztást kérnek.

A meccset először 23.15-re tolták, végül az argentín foci szövetség egyetértése mellett vasárnap 21 órára rakták át. A FIFA-nak pedig toll a fülébe, s akkor még visszafogott voltam.

(Gaba)

Borítókép: Forrás: eurosport.com