promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megtámadták a Boca buszát, több játékos megsérült
Borítókép:  Forrás: eurosport.com
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Várható volt, hogy óriási feszültség közepette rendezik meg a Libertadores Kupa fináléjának visszavágóját, mert a két buenos airesi rivális, a River Plate és a Boca Juniors jutott a döntőbe. Az első meccsen 2-2-re végeztek a Boca otthonában, ez plusz töltetet adott a mérkőzésnek.

A találkozó előtt hömpölyögtek az argentín főváros utcáin a szurkolók, hatalmas létszámban vonultak ki a rendőrök. Azt viszont valamiért nem tudták megakadályozni, hogy a River stadionjába igyekvő Boca-csapatbusszal ne találkozzanak a vendéglátó vérmesebb szurkolói. Kőzáporral fogadták a járművet, melynek több ablaka is betört, de gyorsan tovább tudott hajtani.




A játékosok érthető módon pánikba estek. 




A stadionnál viszont elkezdték oszlatni a tömeget a rendőrök, és a könnygáz bejutott a busz betört ablakain keresztül.




A Boca-játékosok közül Pablo Péreznek és Gonzalo Lamardónak belement a szemébe az üvegszilánk, amikor megtámadták a buszt, a busz sofőrje meg nem erősített hírek szerint elájult a komoly mennyiségű könnygáz miatt, Carlos Tevez pedig hányt miatta. Több játékost is kórházba szállítottak, a szemsérülteket ellátták.




Mindez egyáltalán nem érdekelte a FIFA-t, mely felszólította a csapatokat, hogy ha kisebb csúszással is, de mindenképpen játsszák le a mérkőzést. Ha nem, akkor kizárják a sorozatból a Boca Juniorst. Jelzésértékű, hogy a River edzője, Marcelo Gallardo közölte a Boca vezetésével, hogy megérti, ha a történtek után halasztást kérnek.

A meccset először 23.15-re tolták, végül az argentín foci szövetség egyetértése mellett vasárnap 21 órára rakták át. A FIFA-nak pedig toll a fülébe, s akkor még visszafogott voltam.

(Gaba)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás