promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Ferencváros könnyedén verte a Kisvárdát, míg a DVTK az MTK-t
Borítókép:  Facebook
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Az első félidőben óriási mezőnyfölényben játszott a Ferencváros, sorra alakította ki a helyzeteit, és a szünetre kétgólos előnyt szerzett: Abraham Frimpong a 21., míg Miha Blazic a 33. percben egy-egy szöglet után kialakult helyzetet értékesített. A kisvárdai csapat teljesen beszorult, játékosai sokat hibáztak, támadásait pedig legkésőbb a félpálya környékén megszűrték a házigazdák.A szünet után a Ferencváros kevesebb energiát mozgósított, így a visszafogott tempó miatt a vendégek kijöttek a szorításból. Helyzet azonban – egy lehetőséget leszámítva, amikor a bizonytalankodó Dibusz Dénest Frimpong segítette ki – továbbra is csak a hazaiak előtt adódott, de az eredmény a lefújásig már nem változott.
A ferencvárosi együttes pályaválasztóként immár 28 mérkőzés óta nem kapott ki a bajnokságban. A Kisvárda rossz sorozata az Üllői úton sem szakadt meg: az újonc hét forduló óta képtelen nyerni, és ez idő alatt mindössze egy pontot szerzett.

FerencvárosKisvárda 2-0 (2-0)
Groupama Aréna, 7543 néző, v.: Vad
gólszerzők: Frimpong (21.), Blazic (33.)
sárga lap: Gorriaran (37.), illetve Milevszkij (53.), Karaszjuk (72.), Lucas (83.), Lukjancsuk (88.)

Ferencváros: Dibusz Lovrencsics G., Blazic, Frimpong, Heister Sigér, Leandro (Rodriguez, 75.) Varga R., Gorriaran (Bőle, 84.), Petrjak Lanzafame (Böde, 78.)

Kisvárda: Felipe Lukjancsuk, Beriosz, Ene Vári B. Lucas, Mitosevic (Karaszjuk, a szünetben) Gosztonyi, Milevszkij, De Oliveira (Ilic, 76.) Negrut (Horváth Z., 74.)


Puskás Akadémia FCSzombathelyi Haladás
A találkozó elején a Puskás Akadémia ragadta magához a kezdeményezést és szép góllal megszerezte a vezetést: Hegedűs János indításával a 18. születésnapját ünneplő Kiss Tamás lépett ki ziccerben, majd 17 méterről higgadtan emelte át a kapujából kimozduló Rózsa Dánielt. A Haladás hátrányba kerülve támadni kezdett és ez lett a veszte, mert egy gyors kontratámadás végén Kiss ezúttal gólpasszt adott Josip Knezevicnek. A szünetig nem sok változás történt a játékban, a hazaiak magabiztosan futballoztak, míg a vendégeket láthatóan megbénították a bekapott gólok.

Fordulást követően egy „másik” Haladás jött ki a pályára: többet birtokolták a labdát, lendületesebben játszottak, ám komoly helyzetekig nem jutottak. A Puskás Akadémia stabil védekezéssel őrizte előnyét és a három bajnoki pontot, melyet a mérkőzés összképe alapján megérdemelten gyűjtött be.

A felcsúti gárda sorrendben ötödik hazai mérkőzését nyerte meg, a szombathelyiek viszont ebben a szezonban még nem győztek idegenben bajnoki találkozón.

Puskás Akadémia FCSzombathelyi Haladás 2-0 (2-0)
Felcsút, 763 néző, v.: Szőts
gólszerzők: Kiss T. (12.), Knezevic (17.)
sárga lap: Szolnoki (58.), illetve Kovács L. (72.), Ofosu (73.)

Puskás Akadémia FC: Danilovic Osváth (Heris, 63.), Szolnoki, Hegedűs J., Poór, Trajkovski Urblík, Varga J., Mioc Kiss T. (Radó, 76.), Knezevic (Bokros, 89.)

Szombathelyi Haladás: Rózsa D. Habovda, Kolcák, Grumic, Bosnjak Mészáros K. (Rabusic, 70.), Dausvili, Kovács L., Ofosu (Halmosi, 78.) Gaál B. (Bamgboye, 62.), Priskin

Budapest HonvédMezőkövesd Zsóry FC

Az első percekben kissé aktívabb volt a vendégcsapat, de az első helyzetet mégis a Honvéd hagyta ki. A szünetig többnyire kiegyenlített küzdelmet láthatott a közönség, de a kispestiek valamelyest veszélyesebb támadásokat vezettek.

A folytatásban is a piros-feketék próbálkoztak többet, de fölényük meddőnek bizonyult, mígnem egy sarokrúgást követően előbb Szappanos bravúrral védett, másodjára az újabb szöglet után azonban már ő is tehetetlen volt. A hazaiak egy ideig biztosan őrizték minimális előnyüket, Stefan Drazic beállítása viszont felpezsdítette a találkozót: a kövesdiek szerb légiósa két szöglet után háromszor próbálkozott, harmadikra pedig a kapuba is talált. A lefújásig a Honvéd támadott többet a győztes gólért, a nagyobb bravúrt mégis Grófnak kellett bemutatnia egy újabb Drazic-lövésnél.

A kispestiek hat, a mezőkövesdiek három bajnoki találkozó óta veretlenek.

Budapest HonvédMezőkövesd Zsóry FC 1-1 (0-0)
Új Hidegkuti Nándor Stadion, 1556 néző, v.: Pintér
gólszerzők: Holender (64.), illetve Drazic (76.)

Budapest Honvéd: Gróf Batik (Nagy G., 57.), Kamber, Baráth Heffler, Pilík (Skvorc, 59.), Hidi, Gazdag, Kukoc (N'Gog, 78.) Danilo, Holender

Mezőkövesd Zsóry FC: Szappanos Farkas D., Pillár, Szalai A., Silye Cseri (Drazic, 73.), Szeles, Vadnai (Meszhi, 86.) Molnár G., Vajda (Szakály D., 90.), Koszta


Újpest FCPaksi FC

Az Újpest óriási fölényben futballozta végig az első félidőt, jó néhány helyzetet is kidolgozott, azonban a kapu előtt rendre rossz megoldást választottak a hazai játékosok.

Nem sokkal a fordulást követően góllá érett a hazaiak fölénye, innentől kezdve pedig a paksiaknak kell fokozatosan kinyílniuk. Érkezett néhány bíztató vendég lehetőség, s a 84. percben Bartha egy gyönyörű lövéssel megszerezte az egy pontot jelentő találatot.

A két csapat sorozatban hetedik élvonalbeli összecsapása zárult pontosztozkodással.

Újpest FCPaksi FC 1-1 (0-0)
Szusza Ferenc Stadion, 1435 néző, v.: Solymosi
gólszerzők: Beridze (62.), illetve Bartha (84.)
sárga lap: Fejes (28.), Papp K. (47.), Kulcsár D. (52.)

Újpest FC: Pajovic Ristevski, Bojovic, Pauljevic, Burekovic Sankovic, Onowo Nwbodo (Balázs B., 85.), Zsótér (Diallo, 81.), Beridze Novothny (Nagy D., 62.)

Paksi FC: Rácz Kulcsár D., Gévay, Fejes, Báló Papp K., Haraszti, Bertus (Bartha, 69.), Egerszegi Hahn (Vági, 92.), Remili (Simon A., 59.)


Diősgyőri VTK–MTK

Nagy iramban kezdődött a mérkőzés, amelynek az első negyedórájában a hazaiak játszottak fölényben, s ebben az időszakban egy öngólnak köszönhetően meg is szerezték a vezetést. Ezután aktívabb futballt mutatott be az MTK, de a szünet előtt egyenlítés helyett egy újabb diósgyőri gól következett, így a jó félidőt produkáló DVTK megnyugtató előnnyel vonulhatott az öltözőbe.Fordulás után a fővárosi együttes nagy erőket mozgósított a gólszerzés érdekében, a diósgyőriek pedig megpróbáltak gyors ellentámadásokkal veszélyeztetni. A labda jóval többet volt az MTK-nál, a találkozó harmadik gólját aztán mégis a Diósgyőr szerezte meg, ezzel gyakorlatilag eldöntötte a három pont sorsát - igaz, a fővárosiaknak a hajrában még két gólra futotta az erejükből.

A DVTK sorozatban második találkozóját nyerte meg saját közönsége előtt, míg a fővárosi kék-fehérek egymás után másodszor kaptak ki idegenben.

Diósgyőri VTK–MTK Budapest 3-2 (2-0)
Diósgyőr, 2070 néző, v: Erdős
gólszerzők: Balogh (13., öngól), Hasani (44.), Vernes (73.), illetve Farkas II B. (81.), Torghelle (95., 11-esből)
sárga lap: Bukrán (73.), illetve Gera (40.), Torghelle (77.)

DVTK: Bukrán Sesztakov, Brkovic, Karan, Tamás M. Márkvárt Hasani, Juhar (Bárdos, a szünetben) Tajti (Tóth, 88.) Szabó B., Mihajlovic (Vernes, 72.)

MTK:
Kicsak Baki, Pintér, Balogh, Szelin Vass Gera, Kanta (Torghelle, a szünetben), Bognár (Kulcsár, 69.), Schäfer Lencse (Farkas II B., 69.)

Tabella20181124Vasárnap találkozik a Debreceni VSC a MOL Vidi FC-vel, a mérkőzés 17.00 kezdődik.

(Promotions Media via MTI)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás