promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mikler-parádéval és Veszprém-győzelem Németországban
Borítókép:  Facebook
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A két csapat veszprémi meccsét november 3-án egy góllal a Löwen nyerte. A magyar csapatból ezúttal René Toft Hansen és Jamali Iman maradt ki taktikai okok miatt. A hazaiaktól a jobbszélső Patrick Groetzki hiányzott sérülés miatt.

Mikler Roland védéseire alapozva remekül kezdett, és két góllal vezetett a Veszprém (4-6), ám utána hat percig nem talált be. A házigazda németek nem tudták kihasználni ezt, csupán az egyenlítésig jutottak, majd a folytatásban pontos átlövéseiknek köszönhetően már három találattal vezettek a vendégek (9-12).

A magyar csapattal számos alkalommal előfordult a közelmúltban, hogy elfáradt a hajrában, és bár ezúttal ilyen nehézségekkel nem kellett megküzdenie, a németek egy gólra felzárkóztak a szünetig (13-14). A második félidő elején – 1-0 után – újra vezetett a Löwen, nagyrészt kapusa, a svéd Andreas Palicka védéseinek köszönhetően. Ezt követően némileg fáradni látszottak a házigazdák, ezt kihasználva a Veszprém egy 6-1-es sorozattal ellépett (18-22). A válogatott irányító, Lékai Máté mindössze néhány másodpercet töltött a pályán, mert ujjsérülés miatt le kellett cserélni.

Tíz perccel a vége előtt támadásban levitte kapusát a Löwen, így létszámfölényben támadhatott, Jerry Tolbring vezérletével megint felzárkózott, ám a hajrában Mikler Roland kiváló teljesítménye miatt nem volt esélye az egyenlítésre. Sikerével a Veszprém versenyben maradt az A csoport harmadik helyéért.
A hat győzelemmel, egy döntetlennel és egy vereséggel álló MOL-Pick Szeged szombaton az egész BL-ben egyedüliként százszázalékos Paris Saint-Germaint fogadja a B csoportban, az öt sikerrel és négy vereséggel álló veszprémiek pedig jövő vasárnap a címvédő francia Montpellier HB csapatát látják vendégül.

Eredmény: férfi Bajnokok Ligája, csoportkör, 9. forduló, A csoport:
Rhein-Neckar Löwen (német) – Telekom Veszprém 25-29 (13-14) 
a Veszprém gólszerzői: Mahé 8, Tönnesen, Nenadic 4-4, Nilsson, Mackovsek 3-3, Gajic, Nagy L. 2-2, Blagotinsek, Marguc, Manaszkov 1-1

(Promotions Media via MTi)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás