Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Gulácsi Péter a teljes válogatott prémiumát jótékony célra ajánlja

Gulácsi Péter a teljes válogatott prémiumát jótékony célra ajánlja

Sport & Szabadidő

Gulácsi Péter a teljes válogatott prémiumát jótékony célra ajánlja

Sport & Szabadidő

Promotions 16:17
Gulácsi Péter Facebookon adta hírül, hogy nem csak a pénztárcája vastag, a szíve is nagy. A bundesligás Leipzig kapusaként valósíznűleg nem marad üres a buksza hó végén, így a válogatott első számú hálóőre úgy határozott, hogy alapítványoknak fogja adni a válogatottságért járó prémiumát. Fél évig adakozik egy szervezetnek, majd egy másikat választ újabb fél évre.

A Facebook-poszt alatti hozzászólók egyike azt írja, a kapus nem először volt nagylelkű, nemrégiben a ladánybenei Rénó kutyamenhelyet mentette meg egy nagyösszegű adománnyal.

Nem ő az egyetlen válogatott játékos, aki gondol a nehezebb sorsúakra. Huszti Szabolcs, aki évekkel ezelőtt lemondta a válogatottságot, évek óta adományoz komolyabb összeget a Madarász utcai Gyermekkórháznak, illetve a Gyermekkor Alapítványnak, mely az intézmény korszerűsítéséhez szükséges pénzt próbálja összegyűjteni. Kisebb adomány, de néhányaknak ez is hatalmas segítség: a nyíregyházi születésű Rudolf Gergely használt és vadonatúj futballcipőit adta át tavaly a Spartacus utámpótláskorú játkosainak.

Szalai Ádám saját maga hozott létre egy alapítványt, a Játékidőt, hogy támogassa a rászoruló gyerekeket, évente bőkezű adományokkal látja el őket. Frissítés: hétfőn a Bethesda Gyermekórházba látogatott el 3 millió forintos adománycsomaggal. Persze nem csak Magyarországon adakozó szelleműek a futballisták: idei nyári hír, hogy a világbajnokságon megkeresett 500 ezer dollárját Kylian Mbappé, a PSG sztárja felajánlotta a Premiers de Cordée nevű szervezetnek, mely beteg gyermekek sportolását biztosítja.

Egy horvát újságíró, Igor Premuzic az idei vb után írt hamis cikket arról, hogy az ezüstérmes horvát válogatott a vb-szereplésért kapott teljes prémiumát felajánlja szegény gyermekek javára. Utóbb kiderült, hogy Premuzic szándékosan írt hazugságot, hátha a nagy sajtóvisszhang ráirányítja a figyelmet a korrupcióban pácolódó horvát szövetségre, s arra, hogy a játékosok a közvélemény nyomása ellenére nem tiltakoznak a szervezet működése ellen.

(Gaba)

Borítókép: Fotó: fociclub.hu

Legolvasottabb hírek

Legújabb galéria