promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Magyar fejlesztésű program lett az év sport projektje Albániában
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Az Ovi-Sport Alapítvány tavaly óta működik együtt a Lorik Cana 5 Alapítvánnyal, azóta két óvodai sportpályát építettek az albán kollégák Tiranában és még kettőt terveznek. A projekt most elnyerte az Év Sportprojektjéért járó díjat, mellyel Cana lett Albánia sportnagykövete.

A sportoló Magyarországon ismerkedett meg az óvodások sportolását támogató Ovi-Sport Programmal, amely nálunk már hét éve működik és több mint 300 pályát adtak át, mintegy 50000 gyereknek nyújtva sportolási lehetőséget, legyen az kézilabda, kosárlabda, foci vagy akár sorversenyek. A programot Dr. Molnár Andrea és az Aranycsapat legendás védője, Buzánszky Jenő alapították – olvasható a kommünikében.

Buzánszky végakaratának megfelelően Kárpátalján és Székelyföldön is adtak már át ovi-sport pályákat, de Albánia a program első külföldi partnere. Lorik Cana az albán futballszövetség grassroots nagykövete, vagyis a szabadidős futballprogramokért felelős, így ismerkedett meg az Ovi-Sport Alapítvánnyal, amely addigra készen állt a nemzetközi terjeszkedésre.
Évek kemény munkájának köszönhetően minden feltétel adott lett ahhoz, hogy az Ovi-Sport Program exportképes termékké váljon. Ennek első, kézzel fogható sikere Albániában, a Lorik Cana 5 Alapítvánnyal kötött, hatalmas médiaérdeklődést kiváltó, nemzetközi együttműködés lett, melynek eredményességét, személyes sikerként éljük meg itthon is
mondta el a programról Molnár Andrea, az Ovi-Sport Program elnöke.
Sportovi4
A program több rangos díjat nyert itthon is – Magyar Termék Nagydíjat, Innovációért Nívódíjat és Érték és Minőség Nagydíjat – októberben pedig az Év Sportprojektjéért járó díjat kapta meg Tiranában. Ezzel együtt Lorik Cana lett Albánia sportnagykövete – zárul az Ovi-Sport Alapítvány közleménye.

(Promotions Media)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás