promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Óriási gödörben: a BL-sereghajtója is elverte a Veszprémet
Borítókép:  Facebook
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A vendégek keretéből ezúttal René Toft Hansen és Momir Ilic maradt ki, azonban a sérülését követően, négy hónap után Gasper Marguc visszatérhetett.

Nagy László és Lékai Máté vezérletével jól kezdett a Veszprém, ezért a hazaiak vezetőedzőjének már a hatodik percben időt kellett kérnie (2-6). Ezután több mint hat percig nem találtak be a vendégek, ezt kihasználva a svéd bajnokcsapat felzárkózott (6-7).

A magyar csapat ismét ellépett, de védekezése nem volt tökéletes, így ellenfele újra egy gólra csökkentette hátrányát, sőt kétszer az egyenlítésért támadhatott, de ekkor még nem járt sikerrel (14-15).

A szünet után összejött a döntetlen a svédeknek, sőt 1-0 után 18-17-nél ismét vezettek, mert felismerték és kihasználták ellenfelük védekezésének apróbb hiányosságait. Ebben az időszakban támadásban nem volt vezéregyénisége a Veszprémnek, a cserejátékosok sem tudtak segíteni, ezért a meccs során először két-, majd háromgólos hátrányba került. Kapusposzton nem változtatott David Davis vezetőedző, pedig Mikler Rolandnak ezúttal kevés védése volt.

A hajrában annyiban változott a játék képe, hogy gyorsan követték egymást a gólok, de a hazaiak megőrizték vezetésüket és megszerezték első sikerüket a mostani BL-idényben.

A mezőny legeredményesebb játékosa a svédek izlandi légiósa, Olafur Gudmundsson lett hét találattal, a norvég Stig Tore Moen Nilsen hatszor talált be.

A három győzelemmel és immár négy vereséggel rendelkező veszprémiek jövő szombaton hazai pályán folytatják szereplésüket a BL csoportkörében, ellenfelük ismét a Kristianstad lesz.
A magyar csapat mutatója a legutóbbi öt tétmeccsén egy győzelem és négy vereség.

Eredmény, férfi Bajnokok Ligája, csoportkör, 7. forduló, A csoport:
IFK Kristianstad (svéd)–Telekom Veszprém 32-29 (14-15)
a Veszprém gólszerzői: Mahé 4, Manaszkov, Tönnesen, Nagy L., Lékai 3-3, Gajic, Nilsson, Marguc, Strlek, Nenadic, Mackovsek 2-2, Jamali 1

Csoportelsőként jutott tovább a Győr

A sérült Tomori Zsuzsannát és Nora Mörköt nélkülöző vendégek remekül kezdtek, már 5-0-ra vezettek, amikor a hetedik percben a szlovén bajnokcsapat megszerezte első gólját. A hazaiak közül négyen is hiányoztak sérülés miatt, ennek ellenére visszakapaszkodtak és felzárkóztak (6-7), miközben a Győr több mint öt percig nem talált be.

Danyi Gábor vezetőedző időkérése után a csapat rendezte sorait, és tíz percen keresztül nem kapott gólt, a szünetben pedig hattal vezetett (10-16).

A második félidőben is hullámzó volt a játék, a Krim előbb ismét felzárkózott (16-19), majd a címvédő ETO 7-1-es sorozata következett.

A tízgólos különbséget végül nem tudta elérni a vendégcsapat, de fölényes sikerét nem fenyegette veszély.

A szlovénok legeredményesebb játékosa Nina Zulic volt öt góllal.

A győriek – akik a továbbjutásukat már hétfőn biztosították – jövő szombaton a horvát Podravka Koprivnica ellen, hazai pályán zárják a BL csoportkörét.

Eredmény, női Bajnokok Ligája, csoportkör, 5. forduló, C csoport:
Krim Mercator Ljubljana (szlovén)–Győri Audi ETO KC 23-32 (10-16)
a Győr gólszerzői: Amorim 7, Groot 6, Kristiansen 4, Brattset, Hansen, Görbicz 3-3, Knedlikova, Oftedal 2-2, Puhalák, Bódi 1-1

A csoport állása: 1. Győr 10 pont/5 mérkőzés, 2. Krim Mercator Ljubljana 5/5, 3. Podravka Koprivnica (horvát) 3/4, 4. Thüringer HC (német) 0/4

(Promotions Media via MTI)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás