Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Az utasok megpuccsolták a felszállást a bűzös gyümölcs miatt

Az utasok megpuccsolták a felszállást a bűzös gyümölcs miatt

Sport & Szabadidő

Az utasok megpuccsolták a felszállást a bűzös gyümölcs miatt

Sport & Szabadidő

Promotions 19:54
Tudják mi az a durián? Egy gyümölcs, mely a mályvavirágúak rendjébe és a mályvafélék családjába tartozik, Indonézia-szerte őshonos – ám termesztik Afrikában, illetve Dél-Amerikában is –, és a Napidoktor.hu csak úgy ír róla: büdös, de hasznos.

Ez azért nem teljesen fedi a valóságot, a szaga ugyanis nem pusztán kellemetlen, hanem gyomorforgatóan bűzös, a világ legorrfacsaróbb gyümölcsének tartják.

Szingapúrban számtalan szálloda megtiltotta a használatát, és a helyi metróba sem lehet levinni. Az erős szag jelzi, ha a fán már teljesen megérett a szúrós tüskékkel megszórt gyümölcs. Az íze állítólag pazar, szóval ha valaki befogja az orrát, és képes meghámozni, finom, vaníliához hasonló aromát érez majd.A Sriwijaya Air Bengkuluból Jakartába tartó járatán semmiképp sem szerettek volna hámozásig eljutni az utasok.

A CNN cikke az AFP hírügynökségre hivatkozva azt írta, az utasok a szörnyű bűzt érezve megakadályozták, hogy felszálljon a mintegy két tonnányi duriánnal megpakolt gép. A légitársaság állásfoglalása szerint a szállítmány nem jelentett veszélyt az utasokra, és a kegyetlen bűz is szertefoszlott volna hamar, amint felszáll a repülő.
A durián nem veszélyes besorolású áru
- nyilatkozta a Kompas nemzeti tv-csatornának Abdul Rahim, a Sriwijaya Air egyik hivatalnoka kedden. Hozzáfűzte, kávéport, és a desszertek ízesítéséhez használt csavartpálma leveleket halmoztak fel a gépen, hogy semlegesítsék a gyötrő szagokat.

A patthelyzet végül azzal oldódott meg, hogy az utasok nemes egyszerűséggel leszálltak a fedélzetről. A légitársaság vezetőinek megjött az esze, végül a duriánt pakolták ki az utasok csomagjai helyett, s egy órás késéssel elindult a járat. 

A reptér személyezete is magyarázkodott egy sort: leszögezték, a jövőre nézve kitalálnak valamilyen más módszert, hogy az utasokat ne csapja meg berakodás közben a gyümölcsszállítmány szaga.

Érdekes egyébként, hogy a durián szaga miatt ennyire taszítja az embereket, ugyanis írtó egszséges: tartamaz nátriumot, vasat, kálciumot, B1, B2 és B3 vitamint és Omega 3 zsírsavat is. 

(Gaba)

Borítókép: Forrás: abc.net.au