promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hétfőre kigyógyult a leukémiából, kedden mesterhármast lőtt
Borítókép:  Forrás: northjersey.com
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Brian Boyle a New Jersey Devils hokicsapatának 33 éves centere 705. NHL-es meccsén megszerezte első mesterhármasát, úgy hogy előtte már 109 gól lőtt. A hír már önmagában megérne egy apró cikket, s kalaplengetést, hisz a Devils cséká-helyettese a pittsburghi PPG Paints Arena 18 ezer nézőjének szeme láttára rukkolt elő korábban nem látott teljesítménnyel, és csaknem egymaga döntötte el az 5-1-es Devils-győzelemmel végződő összecsapást. Számára nem csupán a mesterhármas jelentett extatikus élményt a kedd hajnali meccsen.

A 198 centis óriás tavaly júliusban igazolt a Toronto Maple Leafstől a New Jerseyhez, de nem sokra rá állandó levertséget érzett, mintha pár óra alatt teljesen kimerülne. Megállapították az orvosok, hogy krónikus mieloid leukémiával küzd. Ha éveken át nem kezelik ezt a súlyos betegséget, akkor szinte biztosan nem lehet megmenteni a beteget. Boyle-nál szerencsére más volt a helyzet, és tavaly november elsején, hosszú kúra és kihagyás után visszatérhetett a jégre. Nyolc napra rá belőtte első gólját a Devils színeiben, az Edmonton volt az áldozat.
Előtte még soha nem sírtam gólom után. Óriási érzés volt, mindent jelentett nekem akkor
– ecsetelte a hokis.

A kezelések természetesen idén is folytatódtak. Boyle-t ennek köszönhetően két héttel ezelőtt egészségesnek nyilvánították. Ezt követően jött a keddi mesterhármas, mely nem mellesleg a Hockey Fights Cancer, vagyis a „hokisok a rák ellen” havában született. Minden estén más csapat a házigazdája a mozgalomnak. Kedden stílszerűen Pittsburgh volt a házigazda.
Pénzt tudunk gyűjteni, figyelmet szentelhetünk ennek a rettenetes dolognak, s éreztethetjük a betegekkel, hogy nincsenek egyedül – erre jó ez a kezdeményezés. Higgyék el, a ligában sok játékost igenis megérint ez a mozgalom. Nagyon fontos, és szép törekvés ez. Megjártam azt a társaságot, melynek senki sem akar a tagja lenni. Tudom, milyen érzés, amikor az orvos azt mondja a szeemdbe: rákos vagy. Viszont nekem sikerült meggyógyulnom, ami óriási energiát mozgósított bennem, s ezt nemes célra szeretném felhasználni
– mondta Boyle az MSG Networknek a meccs után.

A hokist hétfőn nyilvánították teljesen egészségesnek (a kezdetekkor a vérében 75 százalékos volt a leukémiás sejtek száma, ma nulla), de havonta egyszer továbbra is kell gyógyszert szednie.

A New Jersey a többieknél két meccsel kevesebbet játszva a tizenkettedik a 16 csapatos keleti főcsoportban.  

(Gaba)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás