promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mayweather nem bír leállni, megint visszatér
Borítókép:  Forrás: imtonline.com
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A Conor McGregor ketrecharcos elleni mérkőzésével sokan elkönyvelték, hogy minden idők egyik legkiemelkedőbb ökölvívója, Floyd Mayweather végleg visszavonult. Ebben a sportágban persze ez nem így megy, tudjuk jól.

A nagypehelysúlyban, könnyűsúlyban, kisváltósúlyban, váltósúlyban és nagyváltósúlyban is világbajnoki címet szerző bokszoló már szeptemberben jelezte, vissza akar térni a szorítóba, akkor még Manny Pacquiao lett volna a kihívó.



Utóbb a ketrecharcos Khabib Nurmagomedov is felmerült. Hétfő délelőtt Japánban sajtótájékoztatón jelentette be, hogy nem a fülöp-szigetekivel vagy az orosszal fog mérkőzni, hanem egy 20 éves japán kick-bokszossal, Naszukawa Tensinnel. Az 50 meccsből 50-et nyerő 41 éves a 27/27-tel álló ifjonc ellen, a helyszín a 37 ezres Saitama Super Arena, az időpont december 31. A rendező a japán Rizin küzdősport szervezet.
A súlycsoportot és a pontos szabályokat még nem rögzítettük, erről a következő hetekben születik majd döntés. Nem volt egyszerű összehozni a mérkőzést, de azt mondtuk az embereknek, hogy minden lehetséges. Ezért mindent megteszünk, hogy decemberben Tokióban vért, verítéket és könnyeket lássanak
– idézte Winston Churchillt Mayweather a sajtótájékoztatón. Hozzáfűzte, hogy ezzel a mérkőzéssel nem ér véget az együttműködése a Rizinnel, szóval akár további meccsekre is lehet számítani.

Mivel alig két hónap van hátra az összecsapásig, cseppet késésben vannak a szervezők, figyelembe véve, hogy még a pontos szabályokat sem fektették le, sem azt, hogy milyen kesztyűben fognak küzdeni a felek. Az Instagramra feltöltött egyik fotójából kiindulva nem boksz mérkőzést fognak vívni, így azért lehet, hogy izgalmasabb küzdelem várható.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 

December 31st 2018 #Tokyo

Floyd Mayweather (@floydmayweather) által megosztott bejegyzés,


Ez lesz életem legnagyobb eseménye, nagyon boldog vagyok, hogy sikerült összehozni. Az ellenfelemet eddig még senki sem győzte le, így szeretnék történelmet írni
– nyilatkozta Naszukawa Tensin, aki ugyan alacsonyabb valamivel Mayweathernél, de ebben nem lát veszélyt.

Felesleges volna elhallgatni, hogy a mérkőzés természetesen a szakmaiságot félretéve teljes mértékben a pénzről szól. Egy hivatásos (visszavonult) bokszoló és egy kick-bokszoló mérkőzése más célt nem szolgálhat. Ha csak abból indulunk ki, hogy a McGregor elleni összecsapással Mayweather közel 300 millió dollárt keresett, akkor biztosnak tűnik, hogy nem csak neki éri meg a meccs, hanem mindenkinek, aki szerepet vállal benne.

(Gaba)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás