promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Messi felkötött karral szurkolta ki a Barca győzelmét
Borítókép:  Forrás: uefa.com
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Egy óriási Szabdság!-felirattal nyitotta a meccset a barcelonai publikum – a katalánok nem engedik el a függetlenségi kérdést, jó eséllyel soha. A BL-himnuszt meg iszonyatos füttyszó fogadta, szóval sportpolitikailag a tribün kerülte a pc-állásfoglalást.

A hazaiaknál sorjáztak a sérültek: Lionel Messi hiánya mindig égető, de Umtiti és Vermaelen hiányzása is idegestő lehetett, Lenglet kapott így lehetőséget belső védőként.

Az Inter a Nou Campban soha nem nyert még Bajnokok Ligája-meccset, de a 2009-2010-es 0-1-re minden kék-fekete milánói drukker örömkönnyes szemmel emlékszik vissza: a 3-1-es hazai diadal összesítésben az Inter továbbjutását eredményezte az elődöntőben. José Mourinho csak rázta, és rázta az öklét a vendégszektor felé a lefújást követően, a labdabirtoklási arány emlékeim szerint 80-20 volt – nem az olaszoknak.

Most talán egy cseppet kiegyensúlyozottabb meccsre lehetett számítani, az Internazionale utoljára szeptember közepén kapott ki, a BL-ben pedig egyelőre veretlen volt.

Icardi helyzetecskéjére Lenglet válaszolt egy közeli fejessel az első húsz percben, Handanovic kapus óriásit védett. S ha már Handanovic: az Inter kelet-európai különítménye remekül teljesített. A szlovén Handanovic mellett a vb-ezüstérmes horvátok, Perisic és Brozovic is jól daráltak, és a szlovák Skriniart se hagyjuk ki a sorból. Érdekes, irigylésre méltó volt nézni a szomszédok vitézkedését egy olyan BL-főtáblás csapatban, mely a továbbjutás küszöbén áll. A PSV és a Tottenham ugyanis keményen kiszúrt magával a kora esti 2-2-vel, így ugyanis 1-1 ponttal szerénykednek a B csoport alján három forduló elteltével.

A Barca-fölény a 32. percben érett góllá: egy kontra végén Suárezhez került a labda, aki pompásan löbbölt alá, s tálalt Rafinha elé, ő pedig középről, öt méterről a kapuba belsőzött. A brazil az első Bajnokok Ligája-gólját lőtte, pedig nem most kezdte a katalánoknál. A Sevilla ellen megsérült, felkötött karú Messi erre már csettinthetett a VIP-páholyban.

messi serules inter

Az Inter egyébként már akkor rekordot döntött volna, ha kiegyenlít, ugyanis Barcelonában nemhogy pontot, még gólt sem szerzett soha a BL-ben a milánói csapat.

A lefújás előtt Coutinho növelhette volna az előnyt, de 17 méteres szabadrúgása megpattant, s 3,7 centiméterrel a bal kapufa mellett hagyta el a pályát.

A fordulást követő percekben az Inter hamar egyenlíthetett volna, de Politano beívelését a hosszú oldali kapufánál az utolsó pillanatban paskolta ki Ter Stegen. A következő percben az egyébként üzembiztos Arthur veszített kétszer labdát a tizenhatosa előterében, s majdnem pórul járt a Barca. Aztán pár percre rá már Handanovicsnak kellett mentenie Suárez remek egyéni akciója után.

Brozovic leheveredett

Asamoah gólpasszt adhatott volna, de ez a 2-0-hoz lett volna jó, ugyanis egy beadást Lenglet elé fejelt. Ha nem a francia védő álldogál épp ott, ez gól.

Amióta a Ronaldinho- és Messi-féle mágusok többször is a felugró sorfal alatt gurították a kapuba a labdát szabadrúgásból, az edzők készülnek erre a megoldásra. Az Intert szerda este ez mentette meg a második góltól. Suárez lövése ugyanis már elhaladt a sorfal alatt, de Brozovic konkrétan ott feküdt a gyepen, így a rajta megpattanó labda kicsivel a kapu fölött hagyta el a játékteret.

Arturo Vidalnak talán élete legrosszabb döntése volt Barcelonába igazolnia. Ezúttal is a kispadon ült, s amikor szűk fertály órával a vége előtt pályára küldte Ernesto Valverde, fülsiketítő füttyszó fogadta a pályán. Nem csoda: a minap a chilei szóvá tette, hogy milyen igazságtalan a mellőzése, miközben a pályán nem, de az éjszakai életben való csillogásával ő maga igazolja a döntés helyességét.

A meccset Jordi Alba döntötte el, aki Rakitic labdájával kilépve befészkelte magát a másfél fejjel magasabb, jó 25 kilóval nehezebb Skriniar elé, kizárta a szlovákot a játékból, és a hosszúba lőtt. A vége 2-0.

A Borussia Dortmund hazai pályán verte 4-0-ra az Atlético Madridot, míg a Napoli idegenben majdnem megverte a PSG-t (2-2), Di María a 93. percben egyenlített. 

A szerdai BL-játéknap eredményei: 
Club Brugge – Monaco 1-1
PSV Eindhoven – Tottenham 2-2
Barcelona – Internazionale 2-0
Borussia Dortmund – Atlético Madrid 4-0
Galatasaray – Schalke04 0-0
Liverpool – Crvena zvezda 4-0
Lokomotiv Moszkva – FC Porto 1-3
PSG – Napoli 2-2

(Gabay Balázs)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás