promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Usain Bolt elkezdte szórni a gólokat
Borítókép:  Forrás: talksport.com
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Usain Bolt megszerezte első két gólját az ausztrál első osztályú futball bajnokságban szereplő Central Coast Mariners színeiben. A nyolcszoros olimpiai és tizenegyszeres világbajnok futó a tavalyi vb után vonult vissza. Mivel gyerekkori vágya volt, hogy futbalista lehessen, elkedzett edzeni, és több csapat edzéseit is látogatta. Egy gálameccsen még kedvenc csapata, a Manchester United mezét is magára húzhatta, ami egy álom beteljesülése volt számára.

Miután dél-afrikai, norvég és német (Borussia Dortmund) csapatoknál hiába próbálkozott, Ausztráliába ment, ahol a Central Coast Marinersnél befogadták. Augusztus óta játszik az A-League-s csapatnál, egy barátságos meccsen már szerepelt. Amerikai mintára itt is van előszezon, vagyis felkészülési meccseket játsszanak a csapatok a bajnokságra melegítve.

Ilyen mérkőzés volt a Macarthur South West United elleni is, a csapat alsóbb osztályban szerepel. A csatárt játszó Bolt az 55. percben test test elleni harcot vívott az egyik védővel, és ballal lőtt a kapuba a tizenhatoson belülről, a tizenegyes magassábából, a stadion majd felrobbant. A gólöröm közepette persze nem maradhatott el a védjegyének számító ünneplés, a "bolting". 



A 68. percben az ellenfél kapusa és védője óriásit bénázott, ütköztek a tizenhatoson belül, Bolt pedig köszönte szépen, és a lecsorgó labdát az üres kapuba passzolta.



A volt világklasszis néhány lehetőséget még eltékozolt, majd lecserélték. A Mariners 4-0-ra győzött.
Először voltam kezdő, s rögtön lőttem két gólt, ez jó érzés. Boldog vagyok, hogy megmutathattam a világnak, tudok fejlődni. Szeretnék itt maradni, a legjobbamat nyújtani, és bekerülni a csapatba
- nyilakozta eltökélten a Fox tévécsatornának a lefújás után.

A csapat veeztőedzője nincs egyszerű helyzetben, mert Boltnak hihetetlen a népszerűsége a szurkolók körében, a futballtudása azonban nem mérhető a profikéhoz. Játékostársai állítása szerint ugyanakkor sokat fejlődött.

A bajnokságot jövő vasárnap kezdi a Mariners a Brisbane Roar otthonában.

(Gaba)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás