promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Három éve pofozták fel úgy a Bayernt, mint a szombati játéknapon
Borítókép:  Forrás: de.euronews.com
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Lássuk előbb a Bayern Münchent, mely immár feketén-fehéren gödörben van, ugyanis a Schalke elleni 2-0, vagyis szeptember 22. óta képtelen győzni. Előbb az Augsburggal ikszelt otthon, majd Dárdai Herthája ellen kapitulált (0-2), jött az Ajax elleni 1-1 a Bajnokok Ligájában, végül most a Mönchengladbach elleni 0-3.

Plea a 10. percben csodás gólt tekert Neuer kapujának jobb alsó sarkába 18-20 méterről. Hat percre rá Thiago veszített labdát Neuer kidobását követően, a Mönchengladbach egy passzból lövőhelyzetbe került, és Stindl sem hibázott, 0-2. A meccset Herrmann zárta le a 88. percben egy szöglet után. Bayern-védők gyűrűjében vehette át a labdát senkitől sem zavartatva, s lőtt a hosszúba.

Niko Kovac edzőnek rendeznie kell a sorokat, komoly hiányzókra ugyanis nem foghatja a négymeccses nyeretlenségi sorozatot. Koman, Tolisso és Rafinha ugyan sérült, de a még a kispadon is olyan bevethető játékosai ültek szombaton is az Allianz Arénában, mint Ribéry vagy Renato Sanches. Csapata hiába birtokolta brutális fölénnyel a labdát (72-28), és lőtt dupla annyit kapu felé (14-7), a kaput ugyanannyiszor találta el, mint a Mönchengladbach, csak míg odaát minden próbálkozás célba ért, a Bayern maradt 0/3-al.

A Bayern utoljára 2015-ben kapott ki három góllal, akkor a Wolfsburg ütötte ki idegenben 4-1-re. Azelőtt szintén a farkasok sokkolták őket hasonló mértékben: 2009-ben 5-1-gyel küldte haza őket a Wolfsburg, mely abban az évben meg is nyerte a Bundesligát. Hazai pályán legutóbbi 2014 áprilisában győztek ellene legalább három góllal, akkor a Real Madrid 4-0-ra győzött Münchenben a BL-elődöntőben. A bajorok jelenleg az ötödikek a Bundesligában, négy pontra vannak az éllovas Dortmundtól. Ha vasárnap a Lipcse legyőzi a Nürnberget, még hátrébb csúszik a Bayern.

400 perces gólcsend

A Real Madrid Carvajal, Isco és Marcelo, vagyis három kulcsjátékos nélkül érkezett Vitoria-Gasteizbe, az Alavés otthonába. Nacho, illetve Odriozola foglalta el a szárnyvédők helyét, míg elöl Ceballos rohamozott Benzema és Bale mellett. A Real hiányzói ellenére sokat támadott, szinte végig nála volt a labda, és kisebb lehetőségei is akadtak. Ahogy az Alavésnek is, mely a 95. percben lőtte be a győzelmet jelentő gólt: egy szögletet a hosszú saroknál visszafejelt egy hazai játékos, Courtois kesztyűjén megcsúszott a labda, Manu Garcia pedig érkezett, s egy lépésről a kapuba bólintott.

A Real ugyanannyi ponttal áll jelenleg (14), mint az éllovas Barca és a mögötte tanyázó Alavés, de a katalánok csak vasárnap játszanak, ahogy az Atlético Mardid, a Betis és a Sevilla is, közülük ketten megelőzhetik a Realt, ha győznek.

A madridiak vesszőfutása pontosan ugyanakkor indul, mint a Bayerné. Szeptember 22-én győztek utoljára, azóta kikaptak Sevillában (0-3), otthon 0-0-t játszottak az Atléticóval, majd buktak a CSZKA Moszkva elleni BL-meccsen (0-1), végül a szombati meccsen is pontok nélkül maradtak. 400 perce nem lőttek gólt.

Ezek után már csak egy kérdés maratd: lehet, hogy mégis hiányzik a nyáron az olasz Juventushoz távozó portugál világsztár, Cristiano Ronaldo?

(Gaba)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás