promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Már régóta érett Vranjes eltávolítása
Borítókép:  Forrás: m4sport.hu
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Ahogy néhány órával ezelőtt írtunk róla, hogy Ljubomir Vranjestől a kézilabda szövetség is elköszönt. A férfi válogatott kapitányának ugyan 2020 augusztusáig szerződése van az MKSZ-szel, de az elnökség úgy döntött, nem szeretne vele tovább együtt dolgozni. Úgy tudjuk, hogy a lelépési pénzről még nem állapodtak meg a felek.

Vranjest hétfőn a Telekom Veszprémnél is felmentették a munkavégzés alól, ahol veeztőedző volt. Vele együtt svéd másodedzője és Eklemovics Nikola sportigazgató is távozott.

Az elnökség Marosi László alelnök előterjesztésére határozott a kapitányváltás mellett. Marosi felel a szövetség szakmai irányításáért, így nála érdeklődtünk a Vranjest illető kifogásokról, és hogy miért kellett megválni tőle nem sokkal az Eb-selejtezők és a januári vb-re való felkészülés előtt.
Folyamatosan gyűjtöm az információkat arról, hogy a válogatott játékosok a klubjaikban milyen szerepet kapnak támadásban, védekezésben, milyen formában vannak. Sajnos a sűrű program miatt a válogatott felkészülésre nincs sok idő, a klubban elvégzett munka így kiemelt szerepet kap. Megnéztem a válogatott edzéseit is, ott beszélgettem játékosokkal, edzőkkel, hogy minél komplettebb képet kapjak. Amikor kiderült, hogy Veszprémben megválnak tőle, az addig bennem kialakult kép alapján úgy láttam a legkevésbé veszélyesnek, ha nem nem vele kezdjük el a vb-re a felkészülést. Ezt osztottam meg az elnökséggel. Ennél mélyebbre nem szeretnék menni.
A Marosi által elmondottakból egyrészt az következik, hogy a válogatott összetartásokon számára nem feltétlenül az a kép rajzolódott ki, hogy Vranjessel a jó utat járja a csapat, plusz van rá esély, hogy egy-egy veszprémi válogatott kézis sem volt a legjobb véleménnyel a svédről. Nagy László a Veszprém fontos meccsein pályán volt, de Mikler Roland például Sterbik érkezése óta mellőzött lett, a tavalyi BL gólkirály-jelölt, Lékai Máté három Bajnokok Ligája-meccsen öt gólnál jár. Schuch Timuzsin és Ancsin Gábor Vranjes alatt távozott a Ferencvárosba.

„Szakmán belül nem volt váratlan”

Vranjesről már korábban is az a hír járta, hogy nem mindenki elégedett a munkájával Veszprémben, s a negatív kritika ezek szerint a szövetségig is eljutott.
Szakmán belül nem volt váratlan, ami Veszprémben történt, Marosi László is ennek figyelembe vételével tárta az elnökség elé az előterjesztését. Több tárgyalást is folytatunk, folytattunk lehetséges jelöltekkel, és szeretnénk már lehetőleg a jövő héten bemutatni az új szövetségi kapitányt, mert nincs sok időnk
– ezek már Novák Andrásnak, a szövetség főtitkárának a szavai, melyből újfent csak azt lehet leszűrni, hogy miképp Veszprémben, a szövetségben is már régóta a levegőben lógott Ljubomir Vranjes távozása. Az, hogy már több tárgyaláson is túl vannak a lehetséges jelöltekkel, mindenképp ezt a mutatja.

Ljubomir Vranjes sms-ben annyit írt nekünk, most még nem szeretne nyilatkozni a szövetséggel való szakításról, csak később. Korábbi rövid interjúnkat itt olvashatják vele.

Információink szerint egyébként nem csak a volt szövetségi kapitány és veszprémi vezetőedző Xavier Sabaté van benne a kalapban. Ő abból a szempontból ideális lehet, hogy mindkét csapatot vezette már, alaposan ismeri a válogatott játékosokat, akikkel a tavalyi vb-n nem is szerepelt rosszul, plusz magas szinten beszél magyarul. Jelenleg a Wisla Plock edzője. Mellette Vladan Matics, a Szeged volt, a Tatabánya jelenlegi trénere és Csoknyai István, a Balatonfüred vezetőedzőjének a neve merült fel, de természetesen további jelöltek is szóba jöhetnek.

(Gabay Balázs)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás