promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megszólaltattuk a Veszprémből kirúgott Ljubomir Vranjest
Borítókép:  Forrás: handbollskanalen.se
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Hétfőn a Promotions is írt a 24.hun megjelent információról, miszerint egy macedón lap állítása szerint Ljubomir Vranjest, a Telekom Veszprém vezetőedzőjét kirúgták. A klub kora délután megerősítette a hírt, sőt tudatták, hogy Vranjes svéd másodedzőjét és a sportigazgató Nikola Eklemovicsot is elbocsátották.

Értesüléseink szerint a svéd mester távozása már egy ideje a levegőben lógott: a klubnál nem mindenki értett egyet azzal az irányvonallal, melyet Veszprémbe hozott. Természetesen erről is szerettünk volna kérdezni Vranjest, aki telefonon nyilatkozott:
Nagyon szomorú, ami történt. Tudja, egy ilyen döntést nem lehet sejteni, elég gyorsan lezajlott az egész. Egyáltalán nem számítottam rá, hogy ez bekövetkezhet.
Azt azért nem lehet mondani, hogy abszolút váraltan lett volna a tréner menesztése, ugyanis tavaly a négy közé sem jutott csapatával a Bajnokok Ligájában, 11 év aranyszüret után csak ezüstérmet szerzett a bajnokságban, az idei BL-kiírásban meg két vereséggel állt három meccs után. A szakember nem mérgelődik, a hangján is az érződött inkább, hogy elkeseredett:
Egyáltalán nem vagyok dühös, egyszerűen szomorú vagyok és csalódott, hogy nem tudtuk végigcsinálni azt a mukát, amit elkezdtünk. De ez a klub döntése, én pedig sokkal többet egyelőre nem mondhatok, mert még folyamatban vannak az szerződésemmel kapcsolatos ügyek.
Arra a kérdésre, hogy pontosan milyen kifogásai voltak a veszprémi vezetőknek a munkája kapcsán, a fenti indoklás miatt nem szeretett volna válaszolni, ezt tanácsolta neki az ügyvédje. Hozzátette, ha mindent sikerül lezárni Veszprémben, akkor szívesen leül egyet beszélgetni, hiszen még a szövetségi kapitányi megbízatása is tart.
Veszprémben is van egy szerződésem, ezt épp most bontjuk fel, és a szövetséggel is van egy másik megállapodásom. A kettőnek nincs köze egymáshoz, természetesen a kialakult helyzetben le fogok ülni egyeztetni a kézilabda szövetség vezetőivel, hogy hogyan tovább. Meglátjuk, mit szeretnének. Én szeretnék Magyarországon maradni.
Vranjesnek 2020 nyaráig volt megállapodása a Veszprémmel, a szövetségi kapitányi megbízatása 2020. augusztus 31-ig szól. Nem meglepő, ha szívesen folytatná a kapitányi munkát: amikor tavaly aláírta a szerződését, elmondta, a magyarországi munka neki azért is motiváló, mert így sokkal közelebb lehet a szüleihez. Vranjes Göteborgban született, de szülei szerb gyökerűek, visszatértek a hazájukba. 

Ljubomir Vranjes a most futó BL-szezonban egy Kielce elleni győzelemmel kezdett, majd kikapott a Veszprémmel Barcelonában és hazai pályán a Vardar Szkopje ellen. Ezután menesztette a vezetőség. Az ideiglenesen megbízott vezetőedző a volt veszprémi játékos, Gulyás István lett, akiről az EchoTV-nek Dr. Csík Zoltán, a Veszprém Handball Team Zrt. vezérigazgatója, hogy akár végleges megoldás is lehet a kispadon. 

Az inforadio.hu egyébként kedden szemlézte Vranjesnek az Aftonbladet svéd lapban megjelent interjúját, melyben a flensburgi kivásárlási ára és a veszprémi játékosok nyelvtanulási gondjai mellett arról is beszélt, hogy rendkívül szigorú szabályokat kellett hoznia az öltözőben, ugyanis sokan nem éltek sportszerű életet a csapatban. Több kézilabdázónak is voltak alkoholgondjai, így a meccs előtti napon például megtiltotta az alkoholfogyasztást. 

(Gabay Balázs)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás