promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Bosszantó vereséget szenvedett a válogatott Finnországban
Borítókép:  Forrás: Facebook/MLSZ
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Motivációs tankönyvbe illően beszélt a magyar labdarúgó-válogatott nemrég kinevezett szövetségi kapitánya, Marco Rossi a Finnország előtti, Nemzetek Ligája mérkőzés előtt. Mint az olasz szakember elmondta, a csapat előtte álló ellenfelektől függetlenül mindig úgy kell felkészíteni a csapatot, hogy nyerni akarunk, ez alkalommal mindkét meccsre. „Minden tiszteletem mellett, aki nem győzelemre készíti fel a csapatát, az már a találkozó előtt elveszítette a mérkőzést” - tette hozzá.

A Leekens-korszakhoz képest a játékosok maguk is egy jóval tudatosabb csapatot érzékelnek maguk körül. Az Egyesült Államokban futballozó Stieber Zoltán arról beszélt, hogy Rossival látszik, mit akar játszani az együttes. Az olasz iskolát képviselő tréner alapvetően a szervezett, három védős rendszert preferáló védekezésben hisz, tudatosan alkalmazza csapataival az aktív területszűkítést, illetve azt, hogy a védekezésből támadásba történő átmenet alkalmával játékosai hol találhatják meg az ellenfelük mögötti üres területeket.

Rákanyarodva a finnek elleni mérkőzésre. Az északi válogatott elleni mérlege a magyar nemzeti tizenegynek abszolút pozitív, az eddigi 16 találka mérlege ugyanis 11 győzelem, három döntetlen és két vereség. Most, 2018. szeptemberébe az elmúlt hónapok kudarcai után jól jött volna egy siker a Nemzetek Ligája első felvonása alkalmával.

A magyar együttesnél egy-két érdekességre azért ki kell térni, egyrészt nem került be a keretbe a jelenleg csapat nélkül lévő Dzsudzsák Balázs, illetve klasszikus bal hátvéd sem állt Marco Rossi rendelkezésére. Előbbi hiányában a csapatkapitány Szalai Ádám lett a csapatkapitánya. Erről a szövetségi kapitány a keret rutinosabb tagjaival közösen döntött. Szerinte Szalai egy kiváló vezér, a csapat legtapasztaltabb tagja, megérdemli a karszalagot, de ettől még a többiektől is elvárja, hogy vezérekként viselkedjenek a pályán.

A kezdőcsapat ezek után az alábbi módon nézett ki:

Gulácsi – Lovrencsics G., Lang, Kádár, Fiola – Pátkai, Kleinheisler – Sallai, Kovács, Stieber – Szalai.

Az első percekben a magyar labdarúgók keresték a helyüket a pályán, jött is a hideg zuhany. A középpálya közepén vesztett párharcot Kovács, majd a Kádár (és a magasan lévő Fiola) oldalára bebújó Pukki verte át védőjét, majd lőtta a kapuba. A 7. percben történtek után rendezte sorait Rossi csapata, és látszott, hogyan is akar eljutni ellenfele kapujáig. Volt tehát egy képe a magyar játéknak. Ugyanakkor azt is észre lehetett venni, hiányzott egy klasszikus, ütközésre képes védekező középpályás. Labdaszerzés után a finn játékosok fizikai párharc nélkül gyalogoltak el a magyar kapuig.

A második félidő elején a hazai együttes akarata érvényesült jobban, igaz, ez csak egy-egy távoli lövés formájában mutatkozott meg. Majd jött Kovács, aki a bal oldalról befele törve adott remek passzt a keresztbe mozgó Szalainak, a Hoffenheim játékosa azonban a kapusba lőtt. A 65. percben pedig szükség volt egy kis szerencsére: Toivió tekert szabadrúgásból, Gulácsi már verve jött, de a kapufáról kifele pattant a labda.

A hajrához érve három védős rendszerrel és több cserével próbált frissíteni Rossi és nyomás alatt is tartotta vendéglátóját a magyar csapat. Jöttek rendületlenül a beadások, a kapu elé érkező labdák, de valahogy mindig akadt egy finn láb, amely blokkolt. Egy ellentámadásból aztán megint gólt rúgtak a finnek, Pukki pörgetett kapufára.

Az utolsó tíz percben gyakorlatilag egy kapuzott a magyar válogatott, több finn focista görcsöt kapott, de hiába, az apró, fontos és jó döntés nem jött a kapu előtt.

A magyar válogatott így 1-0-s vereséggel kezdett a Nemzetek Ligájában.

(Havasi Zsolt)








Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás