promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nagy csata, négy gól a Fradi–Vidi-rangadón
Borítókép:  Czagány Balázs, MTI
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Miután a Ferencváros visszahúzódott a saját térfelére, a hazai játékosokat agresszívan letámadó fehérváriaknál volt többet a labda az első félidőben, de a vendégcsapat támadásainak többsége hatástalan volt. A házigazdák viszont a 14. percben kontra végén megszerezték a vezetést: Petrjak beadására Spirovski érkezett jó ütemben a hosszún.

A Ferencváros megszerzi a vezetést


Majd a 35. percben Lovrencsics Gergő 24 méterről lőtt nagy gólt dropból egy szöglet utáni kipattanó lezárásaként.

Lovrencsics Gergő bombája


A szünet előtti hajrában Nikolov hasonlóan szép találatával csökkentette hátrányát a Vidi.

A fehérvári Nikolov szépít


A második félidőben kiegyenlítődött a mezőnyjáték, de a nagy iram mellett a kapuk ritkán forogtak veszélyben. A hajrához közeledve ismét fokozta a nyomást a vendégcsapat, amely Huszti szabadrúgásával egyenlített a 75. percben. A középpályás lövése nyomán a labda megpattant a sorfalon, de nem változtatott irányt. A hajrában az elfáradt hazaiaknak volt még ígéretes kontrájuk, a vendégeknek pedig lehetőségük a győztes gólra, de az eredmény már nem változott.

A mérkőzés összefoglalóját a cikk végén láthatja.

A Ferencváros a magyar bajnokságban 19 találkozó óta veretlen, míg az Üllői úton továbbra sem kapott ki 2017. április közepe óta.

„Senki nem kérte, hogy 2-0 után visszaálljunk, a MOL Vidi kényszerítette ránk a játékát. Nagyon jó az ellenfelünk, elégedett vagyok az eredménnyel. Mindenkit csak dicséret illet, azokat is, akik csak beugrottak. Pariban voltunk egy nagyon jó csapattal. Vannak krónikus problémákkal küzdő játékosok, lehet, hogy műtét is vár egyikükre-másikukra, Botka is ezért nem tudta vállalni a játékot. Az intenzív edzéseket nem bírták a játékosok, ezért ezekből visszavettünk az elmúlt napokban, de ezek kellenek az eredményekhez. Érzem a felelősséget, sokan megállítanak az utcán. A taktikai dolgokat gyakoroljuk a következő két hétben, pénteken lesz egy barátságos meccsünk, azon is erre fókuszálunk” – mondta az Üllői129 szerint Szergej Rebrov, a Ferencváros vezetőedzője.

A portál szerint Marko Nikolics, a MOL Vidi FC szakmai vezetője a következőképpen értékelte a találkozót: „Gratulálok a Fradinak és a saját játékosaimnak is. Igazi harcosok, mindent megtettek a három pontért. Ha azt kérdezitek, hogy elégedettek vagyok-e, akkor azt mondom, hogy nem. De persze 0-2-ről jó eredmény ez. A Fradi szerencsés volt, mi kontrolláltuk a meccset, és nagyot harcoltunk, nyerni akartunk. Könnyű gólokat adtunk az ellenfélnek. Huszonkét meccsünk lesz a következő három hónapban. Gratulálok a játékvezetőknek, egy nagyon nehéz meccsen nem követtek el nagy hibákat. Ma nem lehet panasz rájuk. Huszti megmutatta, hogy valódi sportember, negyven fokos láza volt. Ha ő, Dzsudzsák, Gera vagy Juhász nem kapja meg a tiszteletet, akkor a magyar foci megöli magát. A modern fociban agresszívnak kell lenni, azok voltak a srácok ma is. Ilyen a mai foci, az első félidőben nem is voltunk elég agresszívek. De a bírók engedték, ezért vagyok elégedett. Remélem ma igazolunk egy játékost, úgyis tudja mindenki, hogy kit. Dzsudzsák Balázst nagyon sokra tartom, örülnék, ha leigazolnánk – de nem róla beszéltem.”

OTP Bank Liga, 7. forduló:
Ferencváros–MOL Vidi FC 2-2 (2-1)
Groupama Aréna, 14 520 néző, v.: Berke
gólszerzők: Spirovski (14.), Lovrencsics G. (35.), illetve Nikolov (44.), Huszti (75.)
sárga lap: Petrjak (45+3.), Lanzafame (67.), illetve Fiola (39.), Huszti (54.), Hadzic (85.), Kovács I. (90.)

Ferencváros: Dibusz Lovrencsics G., Leandro, Blazic, Heister Sigér Bőle, Spirovski, Gorriaran (Varga R., 22.), Petrjak Lanzafame (Finnbogason, 82.)

MOL Vidi FC: Kovácsik Fiola (Hadzic, 61.), Juhász R., Vinícius, Tamás (Hangya, 76.) Pátkai (Sós, 70.), Nikolov, Huszti Nego, Kovács I., Lazovic

A szombati mérkőzések összefoglalóit ide kattintva olvashatja.

Tabella20180902

A 3. fordulóból a MOL Vidi FC-Mezőkövesd Zsóry FC, valamint a 6. fordulóból a MOL Vidi FC-Újpest FC mérkőzést a székesfehérváriak Bajnokok Ligája-selejtezői miatt elhalasztották.

(TK via MTI)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás