Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Babos Tímea mindenben támogatja Fucsovics Mártont

Babos Tímea mindenben támogatja Fucsovics Mártont

Sport & Szabadidő

Babos Tímea mindenben támogatja Fucsovics Mártont

Sport & Szabadidő

Promotions 17:00
Fucsovics Márton pénteken hosszú Facebook-posztban ment neki a szövetségnek: említve a tisztelet és a megfelelő támogatás hiányát. Most ott tartunk, hogy a legjobb magyar férfi játékos ki akarja hagyni a szeptemberi, csehek elleni sorsdöntő Davis Kupa-mérkőzéseket. A tét az, hogy a Világcsoportban, vagyis a legmagasabb szinten tud-e maradni a magyar válogatott.

Mint már megírtuk: értesüléseink szerint Fucsovicsék felvetései jórészt a hazai tenisz támogatási rendszerét érintik, és az azzal kapcsolatos problémákat.

Minden érintettet megkerestünk – Sávolt Attila kivételével – érdemben csak Dr. Pákay Péter ügyvéd, aki a teniszszövetség elnökségi tagja, nyilatkozott. Ő azt mondta, nem érte váratlanul Fucsovics Márton Facebook-posztja, ez csupán idő kérdése volt. Megerősítette, hogy volt elnökségi ülés az ügyben, és azt is, hogy két elnökségi tag lemondott – bár ő úgy véli, nem Fucsovicsék ügye miatt:
Ahogy Sávolt Attila, úgy Fucsovics Márton is közvetlenül a főtitkárral tárgyaltak. Az elnökség Fucsovics problémáival kapcsolatban annyit tudott meg, hogy a teniszezőnek a Davis Kupa-kapitány, Köves Gábor személyével volt problémája, és egy új kapitányt szeretett volna, akit az elnökség nem szavazott meg.
Korábban is utaltunk rá, hogy úgy tudjuk: Babos Tímeának is megvan a véleménye erről a levélről, és csak idő kérdése, hogy mikor áll a nyilvánosság elé. Ez szombat kora este meg is történt, Facebook-posztját változtatás nélkül közöljük:
Bár sok fontos feladatom van a közelgő US Open előtt, mégsem mehetek el szó nélkül Fucsovics Marci tegnapi bejegyzése mellett. Mivel én már hat (igen, jól olvastátok, HAT) éve törekszem -eredménytelenül- egy konstruktív, hosszú távú kapcsolat kialakítására a Magyar Tenisz Szövetséggel, ezért szomorúan bár, de meg kell állapítanom, hogy nemcsak, hogy megértem, hanem támogatom Marcit és csapatát.
Őszintén mondhatom, hogy én mindig is becsülettel és büszkén képviseltem a hazámat a különböző világversenyeken és látva azt, hogy más, hozzánk hasonlóan nem kimondottan tenisz nagyhatalmak, mennyire megbecsülik a játékosaikat, különösen fájó a Szövetség hozzáállása.
Én természetesen továbbra is azon leszek, hogy öregbítsem Magyarország hírnevét a világban, és csak remélni tudom, hogy a Magyar Tenisz Szövetség is változtat az őket évek óta jellemző, ránk nézve abszolút méltatlan hozzáállásán. Bízom abban, hogy ha megkapjuk a minket megillető erkölcsi támogatást és tiszteletet, még nagyobb sikerekkel örvendeztethetjük meg a teniszrajongókat.
Hajrá magyarok!

(TK)

Borítókép: Facebook