promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Dunaszerdahely a 94. percben jutott tovább az Európa-ligában
Borítókép:  Forrás: Youtube
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Havasi kolléga csütörtök este írt a magyar csapatok Európa liga-selejtezős eredményeiről, s röviden kitért Eppel Márton produkciójára is. A magyar csatár nemrég igazolt a kazah Kajrat Almati csapatához, ahol rögvest Európa-liga találkozó várt rá. Az andorrai Engordany volt az ellenfél, a csapat nem labdazsonglőrök gyületezete, de azért mi magyarok ne köszörüljük a nyelvünket a miniállam játékosainak futballtudásán...

Szóval Eppel fogta magát, és negyvennégy perc alatt berámolt három gólt, a hazaiak az ő vezérletével hamar lezárták a meccset, s a továbbjutó kiléte is biztossá vált. A Honvéd volt támadója, aki Davide Lanzafaméval nemrég még az NB I legeredményesebb csatársorát alkotta – ma már egyikük sem a kispestieknél játszik -, a 75. percben egy szélről érkező labdát még finoman bepörgetett a hosszú sarokba, csapata 7-1-re győzött, összesítésben 10-1-gyel jutottak tovább a kazahok.

Íme Eppel góljai:



Az Újpest és a Ferencváros mellett egy harmadik „magyar” csapatnak is szurkolhattunk csütörtökön, a Dunaszerdahelynek. A felvidékieknél több magyar is játszik. Vida Krisztofer kezdőként, Kalmár Zsolt a kispadon kapott helyet a Dinamo Tbiliszi elleni visszavágón, az első meccs 1-1-re végződött.

Az örmény fővárosban a hatalmas teknőre emlékeztető Dinamo-stadionban a hazaiak sokkal kezdeményezőbbek voltak az első félidőben, Macej kapus nem unatkozott. Zivzivadze találatával a vezetést is megszerezték, s ezzel ők álltak továbbjutásra. A szünetben minden bizonnyal zengett a szerdahelyi öltöző, a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi összekapta övéit. Futószalagon jöttek a lehetőségek, Vakoun Issouf Bayo ziccert is hibázott. Az elefántcsontparti támadó végül megemberelte magát, és egy szép fejessel kiegyenlített négy perccel a rendes játékidő vége előtt. A vendégek ezután is támadásban maradtak, a Tbiliszi viszont kezdett kipukkadni. Bayo végül a 94. percben, egy szabadrúgásból beívelt labdát szinte ugyanonnan fejelt a hálóba, mint nyolc perccel korábban. Az egész csapattal a nyakában ünnepelt a 100-150 főnyi felvidéki drukker előtt, legszívesebben a stadionból is kifutott volna.

A Dunaszerdahely ezzel továbbjutott a második körbe, a csapat hosszan ünnepelt a lefújás után a tábor előtt.



A Dunaszerdahely utoljára a 90-es években szerepelt a nemzetközi porondon, azóta a másodosztályt is megjárta, így óriási a futballláz a városban. A nem is olyan rég még a kiesés ellen küzdő gárda harmadik helyen végzett a bajnokságban, ezzel szerzett jogot az El-indulásra.

Bogdán Ádám a skót Hibernians kapujában kezdett a feröeri Runavik ellen ugyancsak az El első körében. Őrült meccset játszottak a felek, már a félidőben 3-3-ra álltak, a vége 6-4 a skótoknak, akik összesítésben 12-5-tel söpörték ki az Európa-ligából a szigetlakókat. 

(Gaba)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás