promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Uruguay könnyedén verte a házigazdát, míg Szalahék dicstelenül búcsúztak
Borítókép:  Marca
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Az A csoport utolsó játéknapja előtt már a legfontosabb, azaz a két továbbjutó kiléte (Uruguay és Oroszország) eldőlt.

Így a harmadik körnél már csak az volt a kérdés: ki lesz a kvartett első, illetve második helyezettje. Erről az előzetesen hat-hat pontot gyűjtő Oroszország és Uruguay döntött. A lényegi kérdések azonban a két csapat mérkőzésének 30. percére el is dőltek. Mivel az összecsapást alapvetően uraló dél-amerikaiak ekkor már 2-0-ra vezettek, ráadásul Smolnikov kiállításának köszönhetően emberelőnyben futballoztak.

A hazai közönség előtt játszó orosz csapat, ahogy azt illik, becsületből próbált egyenlíteni, de Uruguay a kapuja előtt adódó néhány orosz lehetőséget (amely főként szabadrúgás formájában jelentkezett) könnyen hatástalanította. S, ahogy azt kell, tartotta labdát, ezzel fárasztva ellenfelét.

A teljes második félidőben a leglelkesebb dél-amerikai az a Cavani volt, aki próbálta meglőni idei első vb-gólját, amelyet a hosszabbításban, egy szöglet utáni kipattanót bekotorva meg is szerzett. A vége így Oroszország–Uruguay 0-3.


Ezzel a találkozóval párhuzamosan rendezték a Szaúd-Arábia–Egyiptom találkozót, amelyen a Liverpool támadója szerezte meg a vezetést csapatának, majd jött egy kihagyott és egy értékesített szaúdi tizenegyes. A végén pedig, amikor már sokan pakoltak, s készülődtek haza, jött a szaúdi Al Dawsari és 2-1-re alakította az állást, ezzel megszerezve a győzelmet csapatának.



A csoport végső sorrendje:
1. Uruguay
2. Oroszország
3. Szaúd-Arábia
4. Egyiptom

Ide kattintva találja a torna teljes menetrendjét, valamint a mérkőzések eredményeit! 

(Havasi Zsolt)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás