promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Őrült végjáték: az utolsó pillanatban majdnem kiestek Cristiano Ronaldóék
Borítókép:  Getty Images
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A B-csoport utolsó köre – ahogy az A-csoporté – arról döntött, hogy ki jut tovább az első helyen: Spanyolország vagy Portugália? Előbbi Marokkóval, utóbbi Iránnal mérkőzött.

A két találkozó párhuzamosan zajlott, így a 14. percben a portugál szurkolók már örülhettek, hiszen Marokkó a 14. percben megszerezte a vezetést, így a luzitánok ekkor egy döntetlennel is első helyen zárták volna a csoportot. A feltételes mód csak egy ideig maradt érvényben, hiszen jött Isco és 1-1-re alakította az állást.

Ekkor a spanyolok álltak az első helyen, mindez azonban a 45. percig volt csak „érvényben”, érkezett ugyanis Quaresma, és egy csodálatos, külsővel lőtt góllal szerezte meg a vezetést válogatottjának.

A második félidőben aztán az Irán–Portugálon volt minden: kemény, férfias ütközések, egyszemélyes drámák, videózás után kihagyott Ronaldo-büntető, illetve videózás után értékesített Ansarifard tizenegyes. Hogy a második játékrész eseménydúsabb volt az annak köszönhető, hogy Irán feljebb tolta védekezését, s bátrabban futballozott. Muszáj is volt, hiszen ez kellett ahhoz, hogy esetleg továbbjusson.

A hosszabbítás megkezdése előtt még úgy tűnt, Portugália elsőként megy tovább, hiszen Marokkó, egy a hajrában szerzett góllal vezetéshez jutott, de, hogy legyen még egy csavar a történetben arról Iago Aspas gondoskodott, aki Spanyolország csoportelsőséget a 93. percben biztosította be.


A dráma csak nem akart alábbhagyni, hiszen a hosszabbítás hosszabbításában az egyik iráni csatár gólhelyzetbe került, de nem találta el a kaput. Ha gólt szerez, akkor Cristiano Ronaldo és Portugália csomagolhat.


A sportban azonban nincs „ha”, így a záróforduló két eredménye: Irán–Portugália 1-1, Spanyolország–Marokkó 2-2.  

A csoport végeredménye a következő:
1. Spanyolország
2. Portugália
3. Irán
4. Marokkó

Ide kattintva találja a torna teljes menetrendjét, valamint a mérkőzések eredményeit! 

(Havasi Zsolt)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás