promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Három gyerek álmát váltja valóra a CIB Italia Focitábor
Borítókép:  A szerző felvétele
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Ahogy tavaly, úgy az idei évben is (június 25. és 29. között) megrendezik hazánkban a CIB Italia Focitábort.  Az esemény előtti sajtótájékoztatón részt vett többek között a a 2006-ban világbajnoki címet szerző Gianluca Zambrotta és Marco Schembri, az ingyenes tábort szervező Sport Goals cég vezetője is. Mindketten hangsúlyozták, hogy mennyire fontos már gyerekkorban a megfelelő képzés és oktatás. Hiszen ők a jövő.

„Alapvető a sportban, hogy a gyerekből kell kiindulni, nagyjából négyéves kortól. Alapítottam egy futballiskolát Como városában ott, ahol felnőttem. A sport, együtt az iskolával alapvető fontosságú egy fiatal fejlődésében. Meg kell tanulni a játék szabályait, ahogy azt is, hogy a futball formálja őt” – fogalmazott Zambrotta.

Míg Marco Schembri arról beszélt, hogy Magyarországon nagy hagyománya van a sportnak, hozzátéve, hogy nem akarják kioktatni a magyar közeget, sokkal inkább a kölcsönös előnyöket összesítenék. Megjegyezte, figyelve a magyar labdarúgást, úgy látja, túl van rossz időszakán a magyar futball, s 2016-os Eb-szereplés sem egyszeri csoda volt.

Természetesen nem maradhatott el a kérdés Zambrotta felé, nevezetesen: miként élte meg, hogy az olasz válogatott 1958 után nem lesz ott a világbajnokságon? „Tragédia, hogy nem jutottunk ki a világbajnokságra, Roberto Mancini kinevezésével azonban új korszak kezdődik, és véleményem szerint, ha elég időt kap, akkor az irányításával újra ott lehetünk a legjobbak között.”

Érdemes megjegyezni, negyvenötezer gyerekből kilencven, 10-14 év közötti gyereket választottak ki, akik közül három eljuthat az Olasz Labdarúgó Szövetség covercianói sportkomplexumában: itt pedig különleges edzésprogramban vehet részt.

(Havasi Zsolt)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás