promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hosszú Katinka és Shane Tusup továbbra is együtt dolgoznak majd
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Azóta nem indult versenyen, még nem tudja, mikor fog legközelebb versenyezni, és a jövő heti országos bajnokságot is kihagyja. „Az biztos, hogy Shane-nel folytatjuk a közös munkát, és az is, hogy az idén mindenképpen változtatunk a felkészülési meneten. Átbeszéltük a versenyzési stratégiát is, és úgy gondoljuk, hogy az országos bajnokság most nem fér bele.”

A cikk folytatásában Katinka elmondta, „szerencse a szerencsétlenségben, hogy az idei év viszonylag üres az úszásban, hiszen az augusztusi Európa-bajnokság a fő esemény, no meg természetesen a budapesti világkupa-verseny októberben."

Hosszúnak nem okozott gondot neki, hogy szokatlanul hosszú ideig nem versenyzett, sőt kifejezetten szüksége volt egy kis feltöltődésre.

„Jól esett ez a pihenő időszak. Az elmúlt öt évben nem volt egyetlen teljes hetem, ami pihenéssel telt volna. Nem mondom, hogy bármit másképp csináltam volna, de most, hogy leálltam egy időre, rájöttem, mennyire szükségem volt erre a pihenésre. Szerencse, hogy pont most történt, ami történt, egy Eb-évben.”

Kijelentette, ugyanakkor nem téveszti szem elől a 2020-as tokiói olimpiát. „Nekem Tokió azért nagy cél! Ráadásul imádok úszni, edzeni - szögezte le. - Ugyanakkor itt ez az év, van már 13 Európa-bajnoki aranyam, mi legyen a cél, megszerezni a tizennegyediket? Ez azért, valljuk be, nem jelent olyan erős motivációt."

Kitért rá, hogy "brutálisan kemény" munkát kell elvégeznie ahhoz is, hogy meglegyen ez a bizonyos 14. arany.

„Amire majd azt mondják, persze, ez Katinkánál elvárható, természetes, hogy első lett. Csak épp nem gondolnak bele, mennyit dolgoztam érte. Ettől függetlenül az Európa-bajnokság azért ott lebeg a szemem előtt." (MTI)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás