Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Szombaton indul a Dakar

Szombaton indul a Dakar

Sport & Szabadidő

Szombaton indul a Dakar

Sport & Szabadidő

Promotions 20:27
A tapasztalt autóversenyző 13. alkalommal vesz részt a Dakar-ralin - ami magyar rekordnak számít -, navigátorával, Bunkoczi Lászlóval együtt pedig nyolcadszor.

„A sivatag mindig tartogat meglepetéseket. Bármennyi időt tölt el az ember a dűnék között, nem versenyezhet rutinból” - mondta Szalay az Opel Dakar Team közleményében.

„A célunk, hogy teljesítsük a távot, és minden nap a maximumot hozzuk ki magunkból. Ha ez sikerül, már elégedettek leszünk.”

A páros új autóval, egy Opel Crossland X-szel áll rajthoz a 40. Dakar-ralin, amely szombaton kezdődik Limában, és 14 szakasz után január 20-án az argentínai Córdobában ér véget. A verseny össztávja 9000 kilométer, amelyből 4500 kilométer a mért szakaszok hossza.

A résztvevők három országot érintenek, Perun és Argentínán kívül Bolívián haladnak át. Ismét lesznek sivatagi szakaszok, de a helyszíni adottságokat kihasználva komoly magaslatokat is megjárnak - 4000 méter fölött is jelöltek ki szakaszokat -, a szünnapot pedig 3500 méter fölött tartják meg. (MTI)