promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nem tudják áttenni a Duna Arénába a vízilabda döntőt
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A vizes sportágak nemzetközi szövetségének (FINA) pénteki tájékoztatása szerint a vb szervezőbizottsága "kész volt minden erőfeszítésre - a jegyek átszámozása, az átépítéshez szükséges munkaerő biztosítása, a nézőtér kiürítése és újratöltése -, hogy a hétezresre bővített Hajós uszoda helyett a 12 ezres befogadóképességű Duna Arénában játszhassák a finálét, ma reggel azonban véglegessé vált, hogy ez sajnos nem lehetséges".

Mint kifejtették, a megbeszélések során a hivatalos időmérést végző cég, az Omega képviselője jelezte, az úszóviadal este nyolc órai befejezését követően lehetetlen másfél óra alatt teljes védettséget kialakítani az infrastruktúrának, amit másnap is használnak, továbbá installálni a vízilabdához szükséges berendezéseket.

A Swiss Timing vezetője közölte: számukra hatalmas kockázatot jelentenének a gyors munkálatok, hiszen egy világbajnokságon mindkét sportágnál rendkívül bonyolult rendszereket működtetnek, amelyek beszerelése, tesztelése több órát vesz igénybe.

Mindezek alapján a vb szervezőbizottsága úgy döntött, hogy a magyar-horvát finálét az eredeti terveknek megfelelően a margitszigeti Hajós Alfréd uszodában játsszák szombaton 20.30-tól.

A FINA tisztviselői elmondták, a tavaly nyári olimpián, Rio de Janeiróban 14 óra megfeszített munkával alakították át az úszóhelyszínt vízilabda-arénává, erre lett volna most valamennyi résztvevőnek körülbelül másfél órája. (MTI)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás