promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Magyar – horvát összecsapás lesz a férfi vízilabda döntőben
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A magyar csapat legjobbja Hosnyánszky Norbert és Vámos Márton volt, ők egyaránt két gólig jutottak, a kapuban pedig Nagy Viktor remekelt. Az ellenfél a második félidőben csak egy gólt tudott dobni.

Märcz Tamás szövetségi kapitány együttese szombaton száll vízbe legközelebb: a világbajnoki címért zajló összecsapást a késő esti szerb-horvát csata győztesével 20.30-tól rendezik.

Eredmény, férfi vízilabda, elődöntő: Magyarország-Görögország 7-5 (2-1, 3-3, 1-0, 1-1)

Az ellenfél

A horvát válogatott lesz a magyar csapat ellenfele a férfi vízilabdázók szombati fináléjában a magyarországi vizes világbajnokságon, mivel az elődöntőben 12-11-re legyőzte a szerb együttest.

Végig kiegyenlített, izgalmas mérkőzést vívott egymással a két válogatott. A találkozó forgatókönyve sokáig az volt, hogy a legutóbbi vb-t megnyerő - illetve az aktuális olimpiai és Európa-bajnok - szerbek vezetéshez jutottak, a horvátok pedig egyenlítettek. A hajrában azonban fordult a kocka. A legutóbbi öt vb-n érmet szerző horvátok a negyedik negyed közepén, 11-10-nél vezettek először a találkozón, a szerbek pedig csak egyszer tudtak egyenlíteni, 12-11 után másodjára már nem.

A szerb-horvát mérkőzés a 2015-ös, kazanyi vb és a 2016-os, riói olimpia döntőjének visszavágója volt. (MTI)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás